TL-PA4010 and 4220 V1 gives limited internet connection (WiFi but no internet)

TL-PA4010 and 4220 V1 gives limited internet connection (WiFi but no internet)
TL-PA4010 and 4220 V1 gives limited internet connection (WiFi but no internet)
2015-01-05 04:14:37
Region : Canada

Model : TL-WPA281

Hardware Version : V1

Firmware Version : unsure but latest V1 version did not crash PLWA TL-PA4010KIT_V1_130821
ISP : Rogers


I recently installed the TL-PA4010 / 4220 Kit in my condominium.

Generally it works well with one or two users logged into the WiFi adapter.
However, when a third user logs in, ALL the people logged in cannot reach the internet through the PLA.

Connections can still be made via the router, so I figure that the modem is still connected.

Each WiFi user shows strong WiFi power but as I said earlier, no connection.

When one of the WiFi users turns off his WiFi, then the other two can see the internet.
Any Ideas?

More info:
At it's current location, I have measured about 3 to 4 Mb/s which is acceptable given the conditions.
Mounted in the same receptacle I get 30Mbps which is great and likely Max.
Each of the three users was doing low data rate web browsing, not file downloads.
The PLWA has a dedicated SSID.
I was unable to use the WPS/clone feature since the wifi / modem did not support this feature.
If you have any suggestions I would be grateful.
thanks
Barry (KC2684)
0
0
#1
Options
1 Reply
Re:TL-PA4010 and 4220 V1 gives limited internet connection (WiFi but no internet)
2015-01-05 13:39:34
Plug them directly on wall sockets. Don't use extension power outlets.

Install TL-WPA4220KIT_V1_Utility. Use the utility to upgrade the WPA4220 to TL-WPA4220_V1_140401_EU. http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WPA4220KIT&version=V1

Follow this article to configure Wi-Fi settings manually. http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=398
0
0
#2
Options