Problem "TL-WPA4220 300Mbps AV500 WiFi"

Problem "TL-WPA4220 300Mbps AV500 WiFi"
Problem "TL-WPA4220 300Mbps AV500 WiFi"
2015-09-29 04:42:55
Model :

Hardware Version : Not Clear

Firmware Version :

ISP :

Hello there. I have the "TP-LINK’s TL-WPA4220 300Mbps AV500 WiFi Powerline Extender" kit. This works fine at 5 meters, but I need to use it at 40-50 meters (supports 300 meters by specs) but at my distance (40-50 meters) the signal is very poor, the latency is like 1000-2000 ms, then the navigation its not possible (webs pages does not load). Any idea? Is this kit not capable to handle this distance? Thanks for your time.
0
0
#1
Options
2 Replies
Re:Problem "TL-WPA4220 300Mbps AV500 WiFi"
2015-09-29 16:15:57
The range in spec refers to the distance over electrical circuit between two powerline devices instead of wireless coverage of WPA4220.
WPA4220 cannot cover 40-50 meters. Normally we place it in the room where we need good Wi-Fi signal.
0
0
#2
Options
Re:Problem "TL-WPA4220 300Mbps AV500 WiFi"
2015-10-01 06:27:23

Mavis wrote

The range in spec refers to the distance over electrical circuit between two powerline devices instead of wireless coverage of WPA4220.
WPA4220 cannot cover 40-50 meters. Normally we place it in the room where we need good Wi-Fi signal.


Thanks you for your answer. Of course, but the distance its over electric line, now WiFi.

Internet <----> Router <--(Ethernet Cable)--> WPA4220 Device 1 (the smaller, 3 LEDs ¿TL4010?) <-- (Electric Line ~40 Meters) --> WPA4220 Device 2 (Biggest, 4 LEDs) <--(Ethernet Cable)--> PC / Notebook (WiFi, Near < 2 meters)

As you see, the problem is onver electric transmision.

Thanks for you time.
0
0
#3
Options