Error No Sim detected

Error No Sim detected
Error No Sim detected
2017-06-11 15:37:00
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

Hi,

I have bought a Archer MR200 2 month ago
> firmware : 0.9.1 1.1 v004a.0 Build 160905 Rel.60037n (latest)
> hardware : Archer MR200 v1 00000001

It worked well until 2 weeks ago. Since I regulary have the same error (average once a day):
SIM Card Status : "No SIM card detected. Please make sure that your SIM card is slid properly in the card slot."

If I reboot the router (from the webadmin), the sim is well detected :
SIM Card Status : "SIM card prepared"

The SIM is a dedecated one, I do never get it out of the router.
Moreover, the message is not appropriate : a hardware reboot fix temporary the problem, and I do not touch the SIM

A factory reset didn't solve the problem.

It would be great of someone has suggestions about this :)

Regards

Sébastien
0
0
#1
Options
13 Reply
Re:Error No Sim detected
2017-07-05 19:10:40
Hi, it is same what hapened to me. But still no solution.
0
0
#2
Options
Re:Error No Sim detected
2017-08-31 16:38:03
Do you try a different sim card?
0
0
#3
Options
Re:Error No Sim detected
2017-09-01 23:28:24
Unfortunately I dont have card to test it.
0
0
#4
Options
Re:Error No Sim detected
2017-09-03 00:25:41
I cannot try different card :( I dont have it. And you?
0
0
#5
Options
Re:Error No Sim detected
2017-09-15 21:45:02
Hi,

Same behavior for me ! Very annoying.

A simple reboot and the problem is fixed...

Firmware:
0.9.1 1.1 v004a.0 Build 160905 Rel.60037n

Hardware:
Archer MR200 v1 00000001

Does anyone has a solution ?

Thank you !
0
0
#6
Options
Did you try changing APN configuration?
2017-09-26 19:53:11
I am not sure if this will help you,

Have you tried searching in Internet the APN details of your current ISP and editing them in the admin configuration of the MR200?

When I was travelling last month I bought an MR200 and it worked with my spanish SIM card. But after 5 minutes it stopped working over and over again. Then I realised I had to edit manually the APN details and after that it is working without problem.

Hope that helps,
JC
0
0
#7
Options
Re:Error No Sim detected
2018-07-31 04:43:09
Hi,

Did you find a solution ?

I too have this issue on a MR400 device.

I think that the ISP (Red by SFR) may block the sim when I'm downloading to much.
0
0
#8
Options
Re:Error No Sim detected
2018-07-31 04:48:54
Hi,

Did you find a solution ?

I too have this issue on a MR400 device.

I think that the ISP (Red by SFR) may block the sim when I'm downloading to much.
0
0
#9
Options
Re:Error No Sim detected
2018-08-01 03:48:29

Emil31 wrote

Hi,

Did you find a solution ?

I too have this issue on a MR400 device.

I think that the ISP (Red by SFR) may block the sim when I'm downloading to much.

in MR200 V2
no this problem !
try another sim card and the best solution try another ISP !
0
0
#10
Options
Re:Error No Sim detected
2018-08-02 03:18:34
I still don't have a solution and the problem is still there. Every 2-3 days, I need to reboot the router manually.
0
0
#11
Options