Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'

Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2017-08-29 22:52:44
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

I have had an Archer MR200 router for around a year now and most of the time when it works it is absolutely fine and I get good signal.

Intermittently, I lose the 4G connection (but my phone on the same network works fine) but I am still able to access the router's firmware webpage and it has a dialog box that just says "Error 1". I cannot access any other page of the router's website and the only option I can select is to reboot the router and it reboots and then the connection is restored when it comes back up.

I reset my router yesterday afternoon and I have had to reset it again today - that's twice in 24 hours but sometimes it can go for days without a problem.

I tried to raise a ticket with TP-Link but none of their suggestions worked. I am in the UK on the EE network.
0
0
#1
Options
16 Replies
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2017-08-30 17:17:54
Do you install the latest firmware? If tplink support cannot fix it, maybe get a replacement.
0
0
#2
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2017-08-31 00:04:30
Firmware Version:0.9.1 1.1 v004a.0 Build 160905 Rel.60037n Hardware Version:Archer MR200 v1 00000000 IMEI:867787020572768
0
0
#3
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2017-08-31 04:16:53
Same problem for me....loss of connection randomly very 2 or 3 days. Have to reboot to have a connection. Firmware is up to date.
0
0
#4
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2017-08-31 14:36:55
Do you install any beta firmware? Someone shared the link at another post. Similar problem. http://tp-link-support.de/firmware/Archer_MR200/
0
0
#5
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2017-11-24 05:30:38
same problem here :( no solution ?
latest firmware.
0
0
#6
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2017-11-24 16:58:13
How about changing the sim card? Or does the error still exists when no sim card inserted? If yes, it seems to be a hardware issue. Get a MR200 V2, or contact tplink technical support
0
0
#7
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2018-01-17 01:10:36
Hi, neewbie that bought the MR200 having the same problem as you guys.

Any one heard of any news at all?

HW: Archer MR200 v2 00000001
SW: 1.2.0 0.9.1 v004a.0 Build 170927 Rel.58861n
0
0
#8
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2018-01-18 00:35:57
no. MR200 is crap. support is crap. device just don't do what it is expected to.
Try Zyxel.
0
0
#9
Options
Archer MR200 - Loss of 4G connection
2018-02-07 06:12:58
Same Problem as described by OP. I have to reboot the router after 4G connection loss on a daily basis.

Firmware Version:0.9.1 1.1 v004a.0 Build 160905 Rel.60037n
Hardware Version:Archer MR200 v1 00000001 IMEI:867787023919065

As the error has been originally reported more than six months ago, wouldn't it be time to get a fix or at least some reaction from TP-Link??
0
0
#10
Options
Re:Archer MR200 - Loss of 4G - 'Error 1'
2018-02-08 17:34:27
Your post reminded me to get back in touch with the technical support at TP-Link, here is the response I received:


Sorry for delay.
We made a beta for this issue, and it could work in our lab, if convenient, please upgrade to it and test.
Download Link:
http://support.tp-link.com/f/79dcdd0525/?dl=1

If the first beta can not solve your problem, please upgrade the following one:
http://support.tp-link.com/f/03df1c5601/?dl=1

This beta has reboot-schedule feature, it could also auto-restart the lte module to re-dial if the lte status changes.


I only received this this morning - but I have installed the firmware and I'll post back if it hasn't worked (Error 1 still appears).

Firmware version now shows as follows with the first firmware provided:
Firmware Version:0.9.1 1.1 v004a.0 Build 180129 Rel.54158n Hardware Version:Archer MR200 v1 00000000
0
0
#11
Options