ER605 V2 - PXE Boot not working?

ER605 V2 - PXE Boot not working?

35 Reply
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2023-12-01 09:57:30

Hi @Toast789 @mrdeadlocked @WindyBinDay @Springs42 

Confirmed w/ the dev that there will be a beta for standalone to have the next server. If you are using a controller, please let me know the controller version.

Future firmware updates for the router will resolve this issue. Please patiently wait for the future firmware updates.

Best Regards! If you are new to the forum, please read: Howto - A Guide to Use Forum Effectively. Read Before You Post. Look for a model? Search your model NOW Beta firmware got some NEW features! Subscribe for the latest update!Download Beta Here☚ ☛ ★ Configuration Guide ★ ☚ ☛ ★ Knowledge Base ★ ☚ ☛ ★ Troubleshooting Manual ★ ☚ (Disclaimer: Short links are used above solely for guidance to TP-Link subdomains and are safe and tracker-free. Exercise caution with short links from non-official members on forums. We are not liable for external content or damage from non-official members' link use.)
  0  
  0  
#12
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?-Solution
2023-12-07 01:10:08 - last edited 2024-03-15 01:47:58

Hi everyone in this thread,

Clive_A wrote

Hi @Toast789 @mrdeadlocked @WindyBinDay @Springs42 

Confirmed w/ the dev that there will be a beta for standalone to have the next server. If you are using a controller, please let me know the controller version.

Future firmware updates for the router will resolve this issue. Please patiently wait for the future firmware updates.

Here's the beta firmware for you. Please download it here: download

It adds support to the next server in standalone mode. For anyone who uses a controller, this might not be as helpful. Please wait for the future firmware of the Omada Controller.

 

File:
ER605 V2 2.2.3 Beta Addressing next-server.pngDownload
Best Regards! If you are new to the forum, please read: Howto - A Guide to Use Forum Effectively. Read Before You Post. Look for a model? Search your model NOW Beta firmware got some NEW features! Subscribe for the latest update!Download Beta Here☚ ☛ ★ Configuration Guide ★ ☚ ☛ ★ Knowledge Base ★ ☚ ☛ ★ Troubleshooting Manual ★ ☚ (Disclaimer: Short links are used above solely for guidance to TP-Link subdomains and are safe and tracker-free. Exercise caution with short links from non-official members on forums. We are not liable for external content or damage from non-official members' link use.)
Recommended Solution
  0  
  0  
#13
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2023-12-07 10:23:03

  @Clive_A the qr code is not working. I think the link is expired or something.

  0  
  0  
#14
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2023-12-08 01:21:58 - last edited 2023-12-08 01:31:05

Hi @Toast789 

Thanks for posting in our business forum.

Toast789 wrote

  @Clive_A the qr code is not working. I think the link is expired or something.

That previous link was a direct download to the file. The session was terminated later by the file server. So it does not work anymore.

Download the new QR code from that again. I updated it.

Best Regards! If you are new to the forum, please read: Howto - A Guide to Use Forum Effectively. Read Before You Post. Look for a model? Search your model NOW Beta firmware got some NEW features! Subscribe for the latest update!Download Beta Here☚ ☛ ★ Configuration Guide ★ ☚ ☛ ★ Knowledge Base ★ ☚ ☛ ★ Troubleshooting Manual ★ ☚ (Disclaimer: Short links are used above solely for guidance to TP-Link subdomains and are safe and tracker-free. Exercise caution with short links from non-official members on forums. We are not liable for external content or damage from non-official members' link use.)
  0  
  0  
#15
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2023-12-11 17:27:15
I am on Software Controller. Controller Version 5.13.10. I'll gladly test when a version come sout.
  0  
  0  
#16
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2023-12-13 03:52:11

I used the 2.2.3 Build 20231201 Rel.57231 firmware. PXE booting works fine. I used netboot dot xyz efi

  0  
  0  
#17
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2024-01-25 22:16:31 - last edited 2024-01-27 15:09:58

  @Toast789 

I upgraded my stand alone ER605 v2.0 to firmware 2.2.3 Build 20231201 Rel.32918 and TFTP address is still my gateway address.

Firmware version mentioned above does not appear on the list of available downloads.

  0  
  0  
#18
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2024-01-27 15:09:29 - last edited 2024-01-29 15:46:40

  @WallyJericho @Clive_A 

I installed firmware ER605 2.2.4 Build 20240119 Rel.44368 and TFTP server setting is still not working. 

 

 

It seems that the advanced LAN settings are completely ignored.

Am I missing a vital step?

 

  0  
  0  
#19
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?
2024-01-29 20:51:19

I am also experiencing the same problem.

 

Hardware version: ER605 v2.0

Firmware Version: 2.2.4 Build 20240119 Rel.44368

 

The Advanced Settings for DHCP does not appear to be applying. Despite setting DHCP Network Boot (Option 67) and DHCP TFTP Server (Option 66), the endpoint does not appear to get these necessary values when trying to boot. The endpoint stays on "Start PXE over IPv4 on MAC xxxx" without ever getting the IP address for the TFTP server.

 

 

 

  0  
  0  
#20
Options
Re:ER605 V2 - PXE Boot not working?-Solution
2024-01-30 02:47:55 - last edited 2024-01-30 02:49:27

Hi @WallyJericho 

Thanks for posting in our business forum.

WallyJericho wrote

  @WallyJericho @Clive_A 

I installed firmware ER605 2.2.4 Build 20240119 Rel.44368 and TFTP server setting is still not working. 

 

 

 

It seems that the advanced LAN settings are completely ignored.

Am I missing a vital step?

 

 

 

If you are not reading the thread carefully, let me point you the issue.

 

 

 

You are NOT using the same firmware as they do.

And my previous reply was a beta firmware provided by the download link which has expired for a long long time. (7-day)

 

Here's the link I created again. Note that the firmware may not include the features you see on 2.2.4 now.

In addition, the official fix to this issue will come out on V5.15(ETA). Disclaimer, this is not a guarantee but informative use.

 

Expired before Feb 6th: https://we.tl/t-3q5Vycz4Kl

Best Regards! If you are new to the forum, please read: Howto - A Guide to Use Forum Effectively. Read Before You Post. Look for a model? Search your model NOW Beta firmware got some NEW features! Subscribe for the latest update!Download Beta Here☚ ☛ ★ Configuration Guide ★ ☚ ☛ ★ Knowledge Base ★ ☚ ☛ ★ Troubleshooting Manual ★ ☚ (Disclaimer: Short links are used above solely for guidance to TP-Link subdomains and are safe and tracker-free. Exercise caution with short links from non-official members on forums. We are not liable for external content or damage from non-official members' link use.)
Recommended Solution
  0  
  0  
#21
Options