TL-PA8010P v2 only getting 100Mbps speeds

TL-PA8010P v2 only getting 100Mbps speeds
TL-PA8010P v2 only getting 100Mbps speeds
2018-01-25 08:56:07
Model : TL-PA8010P

Hardware Version :

Firmware Version : TL-PA8010P KIT(UK)_V2_170615

ISP : Virgin

Hi

I am having a problem with my TL-PA8010P kit
I am unable to download anything on my pc faster than 100Mbps
My setup I as follows:

200Mbps Virgin Internet (Superhub v3 with gigabit ports)
Cat6 cable
TL-PA8010P
the about 10 meters away in another room is the second TL-PA8010P (the TP-LINK utility reports a connection speed of 622MBPS)
cat6 cable
into my gigabit port on my pc

using speedtest.net I can never get over 100Mbps (my MacBook on wireless can hit 200Mbps no problem)

Can anyone help with this as I am stuck?



0
0
#1
Options
3 Replies
Re:TL-PA8010P v2 only getting 100Mbps speeds
2018-01-26 18:20:29
I have tested the direct connection between my computer and the virgin hub and I am getting the full 200Mbps download, I think it might be to do with the powerline
0
0
#2
Options
Re:TL-PA8010P v2 only getting 100Mbps speeds
2018-01-30 04:35:22
Same problem except I'm a little further away and maxing out at 85 when a direct link into my router is giving nigh on 250.
0
0
#3
Options
Re:TL-PA8010P v2 only getting 100Mbps speeds
2018-01-30 23:31:04

Andy Carr wrote

Same problem except I'm a little further away and maxing out at 85 when a direct link into my router is giving nigh on 250.


What speed do you get in the TP-link app?

it seems the ethernet ports are not gigabit and are stuff on 100Mbps for me

I have emailed support and I am just waiting for a reply
0
0
#4
Options