Issues after latest Deco firmware update
Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago

Hi Kevin, some feedback after the firmware mail. 

 

I did not succeed installing the new firmware, I was in contact with your chatt support but was not able to make the upgrade anyway. Mayby I´m stupid. 

 

The status of the network after the latest restart is that it does not lose connections as before but the performance is no good. I have a fiber connection with a 250/100 Mbit/s service. Conected with a networkcable to the fiberconverter a get 241 Mbit/s down and 96,1 Mbit/s up. Sitting 2 meters from the main Deco M5 router using wifi I get 45,8 down and 79,5 up! I`m alone on the network. I used Speedtest to test the network.

 

Do you think this OK? I don´t.

 

Regards 

0
0
#132
Options
Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago

Also, using the test functions in the app connecting to the same server says the wifi network is 235.1 Mbit/s down and 94.6 Mbit/s up?? Your app test says it´s based on Speedtest, using a local Swedish mesurment service also gives the result of 49,98 Mbit/s down and 63,88 Mbit/s up.

0
0
#133
Options
Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago

Hi,

 

Please notice your inbox, we can do further troubleshooting and try to fix it. 

 

Good day. 

 

Harkje wrote

Also, using the test functions in the app connecting to the same server says the wifi network is 235.1 Mbit/s down and 94.6 Mbit/s up?? Your app test says it´s based on Speedtest, using a local Swedish mesurment service also gives the result of 49,98 Mbit/s down and 63,88 Mbit/s up.

 

0
0
#134
Options
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago

Hi,

 

Please email our tech support with the community link attached to get it. 

https://www.tp-link.com/support/contact-technical-support/#E-mail-Support

 

May it help. Good day. 

 

DY-deco wrote

Can i get a copy too

 

0
0
#135
Options
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago - last edited 3 weeks ago

I'm running 1.3.0 now. Off the bat it looks better.

however i concur with the other users finding that throughput is bad.

i'm getting only 60-80mb out of a 1G line. 

This is with all features off (no fast roaming, beamforming , etc) 

 

will test and report back 

0
0
#136
Options
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago
In what way does V1.30 look better? Please advise.
0
0
#137
Options
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago - last edited 3 weeks ago

Although the change log doesnt state any related fixes .. the dropouts are less frequent

 

The authentication problem is still around but isnt as bad as having to reboot the device to get on. Sometimes just toggling wifi on off or forgetting and resigning on

 

The slow throughput is evident on all features off. I'm trying with fast roaming and beamforming on now..

But it doesnt look like it helps. I'm sitting right beside a satelitte deco and only getting 30mb down/ 400 up - wired backhaul , 1gb access. 

 

For those who were as frustrated as me on the dropouts on 1.2.8 , this is more definitely more livable with.  I dont have to deal with multiple device reboots (yet???)

 

What I do like with this firmware is that I can see which devices are connected to which Deco. 

 

File:
Screenshot_20190522-174439_Deco.jpgDownload
0
0
#138
Options
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago

Hi Kevin, 
I installed the debug software and until now (since 24 hours) it seems to work properly. No dropouts, reliable and stable connexion for the moment. I hope it lasts lol
thank you for your help !

have a great day
AM

0
0
#139
Options
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago

We middle east kuwait when will we get 1.3.0.Atleast this firmware will make system stable.Please reply

0
0
#140
Options
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Issues after latest Deco firmware update
3 weeks ago

Yesterday, I put in a request for the new 1.30 firmware version with TP-Link support and coincidentally when I checked for a firmware update via my Android app last night, version 1.30 was available to download and install.

 

I updated my firmware to V1.30 and it seems to be running OK.

 

I think the speed is still lower than I would expect.

 

The feature that shows you which device is connected to which Deco disc is useful (together with the up and down speeds for each device).

 

What would be even more useful would be to display the signal strength for each device as well as the up and down speeds for each device.

 

A device may be idle with little or no network traffic so it is hard to judge the connection quality for the device.

 

Best regards,

 

Tony

0
0
#141
Options