Deco X60 port Forwarding issue

Deco X60 port Forwarding issue
Deco X60 port Forwarding issue
2020-07-29 07:57:26
Model: Deco X60
Hardware Version:
Firmware Version: 1.2.5

I just bought Deco X60 pack of 3 a week ago. While setting up port forwarding I found this issue.

 

https://youtu.be/TuA-k4__L1Y

 

So far the only workaround I was able to find set ip of the device I need to forward in range of 192.168.0.1/24.

My network settings are 

Range: 192.168.0.1/22

Subnet: 255.255.252.0

Gateway: 192.168.0.1 

Deco is setup in router mode and as DHCP server.

 

I was only able to test this issue on android app as I don't own any iOS devices.

 

Please suggest changes if I have made any configuration errors.

 

1
1
#1
Options
12 Replies
Re:Deco X60 port Forwarding issue
2020-07-30 06:55:23

@Vraj.Patel 

 

Hello, thanks for reporting this issue to the community.

 

We will soon confirm this issue and get back to you via email, please check your email box and respond, thanks.

1
1
#2
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
2020-07-31 12:24:18

@TP-Link_Deco

100% the same probleem here!

i want to forward my NAS ports. Nas on 192.168.1.5 and it keeps changing back to 192.168.0.5.

 

please solve this bug a.s.a.p. And keep us informed.

a manual advanced login to bypass the app would  also be ok. 
 

best regards,

marcel

0
0
#3
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
2020-07-31 13:05:04

@MarcelT 

 

Temporary solution which I used was to change the ip of the device with need of port forwarding to 192.168.0.x 

1
1
#4
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
2020-08-03 07:22:56

@Vraj.Patel  @MarcelT 

 

Thank you both, we are investigating this issue and will get back here ASAP.

 

Good days.

1
1
#5
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
2020-08-09 17:43:19 - last edited 2020-08-09 17:44:13

@Vraj.Patel 

 

Yep.  Already thought of that. 

But I don't want to do that because of several fixed ip participants like my nas, ip cams, alarm system and printer. 

I hope there will be a bugfix soon. 

 

@TP-Link_Deco, would a firmware downgrade be a solution for now? If so, where can I download it?

And do I then have other challenges?

Greetings from the Netherlands

 

0
0
#6
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
2020-08-11 10:48:36

@Vraj.Patel @TP-Link_Deco 

 

I have found a solution yesterday. With the IP address settings, you need to adjust/adapt the Subnet.

So now I have 255.255.255.0 instead of 255.255.252.0. It has been a long time ago when I was calculating subnets, not sure if this is bug or it was "our failure".

At the end, everything works over here!

2
2
#7
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
2020-08-12 09:08:16

Same here...

 

Router IP: 192.168.122.254

Subnet: 255.255.0.0

 

PortForwarding to 192.168.123.55

 

After saving, it indicates forwarding to: 192.168.0.55

 

Not OK!

 

 

0
0
#8
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
3 weeks ago

Almost November and this is still an issue. Please fix this.

0
0
#9
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
3 weeks ago

@Philip_DN Check my feedback on the subnet mask. This works for me. So 255.255.255.0

0
0
#10
Options
Re:Deco X60 port Forwarding issue
3 weeks ago - last edited 3 weeks ago
0
0
#11
Options