firmware problem after update

firmware problem after update
firmware problem after update
2020-12-06 13:36:19 - last edited 2020-12-24 07:01:40
Model: Deco X20
Hardware Version: V1
Firmware Version: Deco X20(US)_V1.2_201013

after update this version the internet speed will drop pls check this problem, my internet package is 300mpbs after update the speed drop to 90++mpbs so now I down grade bac the old version , the speed is normal back . 

1
1
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:firmware problem after update-Solution
2020-12-24 07:00:36 - last edited 2020-12-24 07:01:40

@TP-Link WHEN HV NEW FIRMWARE UPDATE?

 

Recommended Solution
1
1
#9
Options
10 Reply
Re:firmware problem after update
2020-12-07 07:30:43

@jrtham 

Hi,

We are very interested in your case.

Could you please help me check the following details:

1. How are the Deco X20 connected to each other, like ISP—cable modem---Deco X20(router mode or access point mode?)----switch----4 other Deco X20s?

2. What is the model number of your ISP cable modem?

 

Later we would like to forward your case to our senior engineers for further assistance.

Thank you very much.

0
0
#2
Options
Re:firmware problem after update
2020-12-11 05:44:47
MY DECO X20 IS MODEM MODE BUT AFTER I DOWNGRADE FIRMWARE THE SPEED WAS BACK TO NORMAL
3
3
#3
Options
Re:firmware problem after update
2020-12-11 05:47:12
SRY MY DECO X20 IS A ROUTER MODE
0
0
#4
Options
Re:firmware problem after update
2020-12-11 05:51:00

@jrtham 

Hi, Deco X20 does not have modem mode, only the router or access point.

So I guess it is on router mode?

And now, after you downgrade the firmware, the speed is back to normal?

 

Thanks!

 

And if anyone had the same case, please feel free to update here with more details.

Thank you very much.

0
0
#5
Options
Re:firmware problem after update
2020-12-11 11:46:22
yes after downgrade the speed is back to normal. so have to wait the new firmware ?
1
1
#6
Options
Re:firmware problem after update
2020-12-14 06:37:16

@jrtham 

Hi, thank you very much for your kind reply.

I am afraid so and we have also reported this feedback to the senior engineers for further evaluation.

But I was a little curious that there is 1*Deco X60 and 1* Deco X20 under your profile, are they under the same Mesh network?

Which one is the main Deco, Deco X60, or X20?

Are they connected via Ethernet cable or wirelessly?

 

Thanks a lot.

0
0
#7
Options
Re:firmware problem after update
2020-12-16 02:04:38
yes i just buy a new deco x60 for the main deco the second 1 is ethernet 1 is wirelessly.
0
0
#8
Options
Re:firmware problem after update-Solution
2020-12-24 07:00:36 - last edited 2020-12-24 07:01:40

@TP-Link WHEN HV NEW FIRMWARE UPDATE?

 

Recommended Solution
1
1
#9
Options
Re:firmware problem after update
2021-03-05 10:06:04

@TP-Link 

I'm facing the same issue.

I'm using 3 pcs Deco X20 V1.0, and after power on or reset DL speed is close to 100 mbps (optimal), but after a few minutes, it drops to less than 10 mbps. Following this thread, I flashed the previous FW version (Deco X20(EU)_V1_200709) and it seems to work OK now.

The main Deco X20 is connected to Arris DOCSIS modem TG1652S

(https://arris.secure.force.com/consumers/ConsumerProductDetail?p=a0ha000000P0tYCAAZ&c=Touchstone%20Gateways)

0
0
#10
Options
Re:firmware problem after update
2021-05-03 06:39:45

@elieli @TP-Link 

 

I had to turn off QOS - that solved the issue.

2
2
#11
Options