What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices
What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices
2021-02-21 02:01:11 - last edited 2021-03-09 01:38:41
Model: Deco S4  
Hardware Version:
Firmware Version:

I have the s4 with 3 units, i hook up my switch to the main s4 ( thats plugged into the router) and it crashes . plug a single device into it and it works. all i want to do is this, Modem>s4>switch with various devices>s4>s4. what am i doing wrong ?

  1      
  1      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices -Solution
2021-03-08 11:33:20 - last edited 2021-03-09 01:38:41

@William_Kohut

 

This solution worked for me:
 

1. Set up Deco S4 + add other S4s to create network

2. Disconnect all Decos except main one by removing power cable

3. Add Ethernet Switch

4. Add each Ethernet cable to switch checking each one works before adding next one

5. Turn other Deco S4s back on (lights go from yellow, to flashing red and back to white when they show up on the app as being reconnected)

I hope that helps you

 

Recommended Solution
  0  
  0  
#5
Options
4 Reply
Re:What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices
2021-03-07 12:42:23

I have the exact same issue

 

I want to add an ethernet switch to the Main Deco s4 but it crashes the set up every time I try

 

In addition to William_Kohut's set up I have also tried...

 

Modem>Ethernet switch>Main S4>Other S4s

 

which doesn't work either

 

I'm really keen to get a printer and some other stuff connected via ethernet so any help or suggestions would be gratefully received

  0  
  0  
#2
Options
Re:What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices
2021-03-08 03:29:49 - last edited 2021-03-08 08:18:54

@Lord_Emsworth 

Hi,

May I know the model number of your network switch?

What did you mean the Deco S4 crashed, like all the Decos turning red or the internet starting dropping out?

Did the Deco S4 work on the wireless router mode?

Thank you very much and wait for your reply.

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
  0  
  0  
#3
Options
Re:What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices
2021-03-08 06:52:15

Thanks for your reply @TP-Link 

 

My Decos are S4 not M4

 

The model number is S4R (EU)

 

When I attach the ethernet switch to the main Deco, and then connect some devices via the ethernet ports, all three S4 Decos turn red and there is no internet

 

I then have to reset the Decos to get them working again

 

Thanks again - looking forward to any suggestions you can offer

  0  
  0  
#4
Options
Re:What am I doing wrong with the s4 and a switch for other wired devices -Solution
2021-03-08 11:33:20 - last edited 2021-03-09 01:38:41

@William_Kohut

 

This solution worked for me:
 

1. Set up Deco S4 + add other S4s to create network

2. Disconnect all Decos except main one by removing power cable

3. Add Ethernet Switch

4. Add each Ethernet cable to switch checking each one works before adding next one

5. Turn other Deco S4s back on (lights go from yellow, to flashing red and back to white when they show up on the app as being reconnected)

I hope that helps you

 

Recommended Solution
  0  
  0  
#5
Options

Information

Helpful: 1

Views: 719

Replies: 4

Related Articles