Spotify sync fails on Garmin Forerunner 945 when connected to Deco X60

Spotify sync fails on Garmin Forerunner 945 when connected to Deco X60
Spotify sync fails on Garmin Forerunner 945 when connected to Deco X60
2021-07-22 13:18:01
Model: Deco X60
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.5.1 build 20210204 rel. 50164

Hi I would like to know if other users are experiencing Spotify sync problem from a Gramin forerunner 945 watch. The issue is pretty solid. From the Spotify app on the watch I can access my Spotify account and see the play list. Starting a sync fails after few  percents are downloaded. My watch is within 1 m from the Deco X60 and when connecting the watch via a hot spot connection (Oneplus 7T - HD1900) the sync is working fine. It looks like the combination deco X60 and Gramin fr945 is not working fine.
How can I get this working ? 

Thank you for your advise.    

2
2
#1
Options
4 Reply
Re:Spotify sync fails on Garmin Forerunner 945 when connected to Deco X60
2021-07-23 08:20:02

@OlivierJF 

Hi, here are some suggestions for your reference:

1. turn off the 5ghz on the Deco X60 temporarily;

2. disable the Mesh technology on the Garmin watch from the Deco APP;

3. turn off the fast roaming and beamforming on the Deco APP;

0
0
#2
Options
Re:Spotify sync fails on Garmin Forerunner 945 when connected to Deco X60
2021-07-23 10:28:31
Hi, thank you for your suggestion. After a test following your action points 2 and 3 I still have the same issue. I have even set the flag High Priority for that device put after some minutes the sync fails. I will disable the 5ghz later when possible and will let you know the result.
0
0
#3
Options
Re:Spotify sync fails on Garmin Forerunner 945 when connected to Deco X60
Sunday

@OlivierJF  my wife has just got the 945 and she is having the same issues as you. If I connect it to my phone wifi via hotspot it works fine so its something to do with the x60 deco. Did you manage to find an answer to the problem?

0
0
#4
Options
Re:Spotify sync fails on Garmin Forerunner 945 when connected to Deco X60
Monday

Hi @Carl_Newman ,

I still have the error after disabling Mesh for the watch in de Deco App and turning off the fast roaming and beamforming. I still need to run a test without the 5Ghz. 

From your message it looks like that the culprit in this story could be TP-Link. I will try to run a test coming weekend and will post the result. 

0
0
#5
Options