RE300 unable to connect AX5400 WIFI 6 5G network

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

RE300 unable to connect AX5400 WIFI 6 5G network

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
RE300 unable to connect AX5400 WIFI 6 5G network
RE300 unable to connect AX5400 WIFI 6 5G network
2021-07-31 04:39:17
Model: RE300  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.0.7 Build 20210129 Rel. 60416

RE300 V1 Can't connect to 5GHz Network.

 

My router AX73 Tplink

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:RE300 unable to connect AX5400 WIFI 6 5G network
2021-08-02 06:35:06 - last edited 2021-08-02 06:35:31

@Rizuan  Hello, 

If RE300 failed to detect router's 5Ghz :  It is recommended to change 5Ghz channel to 36/40/44/48 and follow the thread below to troubleshoot: 

[Troubleshooting] TP-Link Range Extender is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/265818

 

If RE300 detected router's 5Ghz wifi but failed to connect to 5Ghz wif: please verify 5Ghz Wi-Fi password of main router and set up RE again:

Go to Settings-> WiFi on your phone, Tap (or Long press  the router's WiFi name  ->Forget / Delete the network 
Please reconnect to your router Wi-Fi, and it will ask for a password, will it accept your 5Ghz router password?

 

 

 

 

 

 

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 279

Replies: 1

Related Articles