TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router

TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
2021-09-28 21:08:13 - last edited 2021-09-29 08:44:55
Model: AC50
Hardware Version: V3
Firmware Version: 3

TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router

0
0
#1
Options
4 Reply
Re:TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
2021-09-29 17:56:17

@Th66. What is the config of 5Ghz wifi on router? My RE305 only connects to 5Ghz when it's on certain channels - 36 to 48. Keeping on Auto does not work for repeater.

2
2
#3
Options
Re:TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
2021-09-29 19:01:35

@dhaval1090 my extender is ac750 (re205)

0
0
#4
Options
Re:TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
2021-10-17 21:33:04
0
0
#5
Options
Re:TP-Link Extender ac 750 (re205) is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
2021-10-20 02:19:24 - last edited 2021-10-20 02:19:58

Hello@Th66. 

When set router on Channel 36, could extender see router's 5Ghz signal? It's fine to leave router on channel 36 you changed the channel.

Here is related thread for the same concern:  [Troubleshooting] TP-Link Range Extender is not detecting the 5GHz Signal of the Main Router
https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/265818

0
0
#6
Options