X50 and X60: Android Play Store and Youtube gets stuck

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

X50 and X60: Android Play Store and Youtube gets stuck

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
X50 and X60: Android Play Store and Youtube gets stuck
X50 and X60: Android Play Store and Youtube gets stuck
2022-10-12 17:44:31 - last edited 2022-10-12 18:09:30
Model: Deco X60  
Hardware Version:
Firmware Version: 1.0.13 Build 20220805 Rel. 71570

So, I seem to have the same trouble as many of you. I've read the following threads:

1- https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/267956 - on a Deco X20

2- https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/204496 - on a Deco M4

3- https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/248840 - on a Deco X60

4- https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/576518 - on a Deco M9 Plus

 

- I have tried the famous "changing DNS to Google DNS (8.8.8.8)" - nop, did not work

- I tried to remove all Decos and reconfigure all again ... several times - nop, did not work.

TP-Link Support has suggested me to change pretty much all settings available such as:

- Disable UPNP

- toggle off mesh on the affected devices

- Enable guest network

 

Nop ... nop ... and nop.

 

I have 3 Decos on different floors of the house. Internet works fine ... Netflix works fine ... IPTV works fine ...

I first bought the Deco X50 and now I just changed it to the Deco X60 as a work colleague of mine said he hasn't got any issues.

Nop and nop ... both behave exactly the same.

 

The wierd thing was that when I just installed the X60 everything worked super fast ... Youtube and Play Store ... but after a couple of hours it started to "missbehave".

 

Now TP-Link Support wants to take over my laptop via TeamViewer and see if they can figure this sh*t out ... buuut eeeh ... it's not only my Decos I see. What do they expect to find?

 

Any opinions or suggestions to fix this wierd issue?

  2      
  2      
#1
Options
1 Reply
Re:X50 and X60: Android Play Store and Youtube gets stuck
2022-10-13 06:48:37

  @mrMallorca 

Welcome to the community.

Among the 4 attached posts, 2 of them(Deco X20& Deco X60) are fixed by the DNS, One is fixed by Access Point mode on Deco M9 plus, and the last one on Deco M4 was left with no further response. There hasn't been feedback in the last several months. Personally, I don't think the problem is with Deco. So it is highly appreciated for your cooperation with our senior engineers so far.

 

Compared with the traditional gateway routers, the outstanding feature of Deco would be its seamless roaming. Normally it is also the first thing I want to check when users reported the issue was with Deco only. If possible, could you please help me run a simple test:

1. Unplug the satellite Mesh units and leave the main Deco only.

2. Turn off Fast roaming on the Deco APP>More>Advanced.

3. Restart the main Deco X60 once. Connect the smartphone to the main X60 and check how Google Play and YouTube behave.

By the way, except for the Samsung S21, what are other mobile devices that had the same issue?

Thank you very much.

Best regards.

 

  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 2

Views: 545

Replies: 1