TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones
TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones
2023-06-05 11:26:12 - last edited 2023-06-07 00:54:57
Model: TL-MR6400  
Hardware Version: V5
Firmware Version: 1.1.0 0.9.1 v0001.0 Build 210803 Rel.55933n

Hello everyone,

 

I bought the router in March and I inserted a SIM from the Italian operator "Fastweb".

 

During the first 7-8 weeks it worked well, then it suddenly stopped receiving the internet signal, in fact not even the signal strength LEDs are on.

 

Putting the same SIM into a mobile phone, the internet works without problems.

Putting another SIM from the same operator into the router, it works without problems.

 

It seems that the problem is with that specific SIM inside that specific router.

 

The configurations are correct, and I tried multiple combination of Bands, IPv4 vs IPv6, Authentication Mode. 

I rebooted and reset the device several times. I've also followed the online troubleshooting guides, without success.

 

I called the support of the ISP operator, who confirms that they have no problems and they suggest me to contact the support of the router.

 

Following the system logs of one of the recent power-ups.

 

Anyone could help? 

 

------------------------------------

 

2018-10-01 01:00:32 [5] 4G: init LTE module, set flowstat [enableDataLimit 0, enablePaymentDay 0, paymentDay 1, limitation 0, warningPercent 90]
2018-10-01 01:00:32 [5] 4G: LTE Module: profile num [6], default profile [5], active profile [5]
2018-10-01 01:00:32 [5] 4G: DM: profile num [6], default profile [5], active profile [5]
2018-10-01 01:00:34 [6] 4G: ERROR: Post event to MOBILE server failed, errno = 2 (No such file or directory).

2018-10-01 01:00:34 [6] 4G: ERROR: Client communication with server failed.

2018-10-01 01:00:34 [6] 4G: ERROR: updateLTE_ISP_File.

2018-10-01 01:00:34 [6] 4G: ERROR: Init raw table success.

2018-10-01 01:00:34 [6] 4G: ERROR: New sms count is 0

2018-10-01 01:00:35 [6] 4G: USER: Mobile device manager (qmi) initialized OK.
Init QMI services......

2018-10-01 01:00:35 [6] 4G: USER: Start get voice service object.

2018-10-01 01:00:35 [6] 4G: USER: VOICE Service Object got.

2018-10-01 01:00:35 [6] 4G: USER: VOICE QMI Client Init successfully, handle is 0x00492700.

2018-10-01 01:00:35 [6] 4G: USER: Mobile device manager (qmi) initialized OK.

2018-10-01 01:00:35 [6] 4G: WARN: Event (0x10000001) not found its logic thread.

2018-10-01 01:00:35 [5] System: Enable IPv4 SPI Firewall
2018-10-01 01:00:35 [5] System: Enable IPv6 SPI Firewall
2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: [band scan] product band_support_mask: 0x1a0000800c5

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: [band scan] product lte_category = 4.

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: [band scan] DM band_support_mask: 0x1a0000800c5

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: [band scan] DM lte_category = 4.

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: [band scan] Modem band seletion : 0x1a0000800c5. config band : 0x1a0000800c5

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: 0x00000047 QMI_ERR_INVALID_QMI_CMD

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: USER: The service status is limited.

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: USER: Not registered, searching!

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: USER: Network type is LTE.

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: 0x00000047 QMI_ERR_INVALID_QMI_CMD

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: 0x00000047 QMI_ERR_INVALID_QMI_CMD

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: 0x00000047 QMI_ERR_INVALID_QMI_CMD

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: WARN: Sim card is inserted.

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: ERROR: Get sim card number failed (0).

2018-10-01 01:00:39 [6] 4G: USER: GET_SMSC_ADDRESS response, value = +393756626300

2018-10-01 01:00:54 [6] 4G: USER: The service is not available.

2018-10-01 01:00:54 [6] 4G: USER: Network type is NONE.

2018-10-01 01:01:29 [6] 4G: USER: The service status is limited.

2018-10-01 01:01:29 [6] 4G: USER: Network type is LTE.

2018-10-01 01:01:40 [6] 4G: WARN: Network selecting failed, mostly rejected.

2018-10-01 01:03:03 [6] 4G: USER: Network type is WCDMA.

2018-10-01 01:03:41 [6] 4G: USER: Network type is LTE.

2018-10-01 01:05:26 [6] 4G: USER: Network type is WCDMA.

2018-10-01 01:05:26 [6] 4G: USER: Registration denied by the visible network!
 

 

 

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones-Solution
2023-06-06 09:46:11 - last edited 2023-06-07 00:54:57

  @erossinelli 

 

Hi, for Italy Fastweb SIM issue, please refer to the solution in this thread: SIM card is detected but network type shows "No Service" with Italy Tiscali or Fastweb SIM card

 

Note: Please double-check the hardware version of your MR6400 on its bottom label, I suppose it is V5.20 instead of V5.0.

If you found the post or response helpful, please click Helpful. If an answer solves your problem, click "Recommended Solution" so that others can benefit from it.
Recommended Solution
  0  
  0  
#2
Options
3 Reply
Re:TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones-Solution
2023-06-06 09:46:11 - last edited 2023-06-07 00:54:57

  @erossinelli 

 

Hi, for Italy Fastweb SIM issue, please refer to the solution in this thread: SIM card is detected but network type shows "No Service" with Italy Tiscali or Fastweb SIM card

 

Note: Please double-check the hardware version of your MR6400 on its bottom label, I suppose it is V5.20 instead of V5.0.

If you found the post or response helpful, please click Helpful. If an answer solves your problem, click "Recommended Solution" so that others can benefit from it.
Recommended Solution
  0  
  0  
#2
Options
Re:TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones
2023-06-06 17:20:55

  @Sunshine problem solved!! 

 

Thank you very much for the excellent tech support

  0  
  0  
#3
Options
Re:TL-MR6400 no internet access, but SIM works on mobile phones
2023-06-07 00:55:22

  @erossinelli 

 

Thanks for the update, glad to hear that it solves the problem.

If you found the post or response helpful, please click Helpful. If an answer solves your problem, click "Recommended Solution" so that others can benefit from it.
  0  
  0  
#4
Options

Information

Helpful: 0

Views: 696

Replies: 3

Related Articles