TP link Av1000 problem

TP link Av1000 problem

TP link Av1000 problem
TP link Av1000 problem
2023-11-24 19:32:57

Hi I bought the tp link av1000 few days ago Ethernet ports however one of the adapters only the top light is now showing and not the bottom 2 I've swapped them around turned the Wi-Fi on and off and still doesn't fix it if tried different plugs too 

  0      
  0      
#1
Options
5 Reply
Re:TP link Av1000 problem
2023-11-24 19:52:50

  @A187 

 

Hi,

 

May I ask what are the actual model numbers of the two Powerline units? It should be printed on the label on the backside, something that looks like "TL-PA7017" or "TL-WPA7517".

  0  
  0  
#2
Options
Re:TP link Av1000 problem
2023-11-24 19:53:51

  @woozle TL-PA7017

  0  
  0  
#3
Options
Re:TP link Av1000 problem
2023-11-24 20:16:05

  @A187 

 

Ok, thanks.

 

And on one TL-PA7017 only the top light is ON and the two bottom lights are OFF, while on the other TL-PA7017 all three lights are ON? Is that what you meant?

 

According to the user's manual the middle light indicates whether "The powerline adapter is successfully connected to a powerline network" and the bottom light indicates whether "The Ethernet port is connected".

 

Normally, either the "Powerline" lights (the middle one) should be ON on both TL-PA7017 adapters or OFF on both TL-PA7017 adapters, but not one ON and the other OFF.

And if something is connected via Ethernet cable to a TL-PA7017, then its bottom light should be ON.

If that is not the case, then try to reset both TL-PA7017 adapters (Press and hold the "Pair" button for more than 6 seconds to reset the powerline adapter to factory defaults) and then pair them again.

  0  
  0  
#4
Options
Re:TP link Av1000 problem
2023-11-24 20:18:45

  @woozle on the one upstairs on the power button is on the bottom 2 are off which I'm guessing is Wi-Fi and Ethernet? 
 

the one plugged into the Wi-Fi the top light is on and the bottom light the middle is off I've just pressed the one upstairs for 6 seconds it's not done anything?

  0  
  0  
#5
Options
Re:TP link Av1000 problem
2023-11-24 21:00:55

  @A187 

 

Hmm, if both adapters have "TL-PA7017" printed on their labels, then there is no Wi-Fi. The model TL-PA7017 only supports Ethernet.

 

However, if one Powerline adapter is model "TL-PA7017" and the other is a model "TL-WPAxxxx", then the one with the "W" supports Wi-Fi.

 

Anyway, I recommend for better testing you relocate both adapters into the same room in your house.

Then try to "pair" the two Powerline adapters. > On the first Powerline adapter press the "Pair" button for a second and then go to the second Powerline adapter and press the "Pair" button for one second as well. After a while the light that has a pictogram resembling a house next to it should turn ON on both Powerline adapters. 

 

  0  
  0  
#6
Options

Information

Helpful: 0

Views: 253

Replies: 5

Related Articles