TL-WA1201 can't connect to the internet

TL-WA1201 can't connect to the internet

TL-WA1201 can't connect to the internet
TL-WA1201 can't connect to the internet
2024-05-15 16:50:33 - last edited 2024-05-15 16:51:50
Model: TL-WA1201  
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.0.2 Build 20240119 rel.53526

Hello, I bought a TL-WA1201 three years ago to use it as a range extender and it was perfect, until 2 months ago I changed my WI-FI router and it stopped working. I factory resetted the TL-WA1201 and quickly setted it up, but it was no use. It always showed up this:

I already tried to change the IPs, and it still won't work. I'm pretty sure it says it's connected to the router but for some reason it can't connect to the internet. Here's the log if someone can find out something:

Hardware Version: TL-WA1201 v2.0
Software Version: 1.0.2 Build 20240119 rel.53526

2024-01-19 00:01:43 network[1979]: <6> 290163 Repeater 5g is disconnected from rootAp
2024-01-19 00:01:43 network[1979]: <6> 290160 Repeater 2g is connected to rootAp
2024-01-19 00:01:24 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:01:24 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN1_OFF
2024-01-19 00:01:24 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_INET
2024-01-19 00:01:24 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:01:24 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN0_ON
2024-01-19 00:01:24 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_LINK
2024-01-19 00:01:24 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run LAN_OFF
2024-01-19 00:01:01 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:01:01 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN1_OFF
2024-01-19 00:01:01 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_INET
2024-01-19 00:01:01 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:01:01 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN0_ON
2024-01-19 00:01:01 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_LINK
2024-01-19 00:01:01 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run LAN_OFF
2024-01-19 00:00:54 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:00:54 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN1_OFF
2024-01-19 00:00:54 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_INET
2024-01-19 00:00:54 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:00:54 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN0_ON
2024-01-19 00:00:54 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_LINK
2024-01-19 00:00:54 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run LAN_ON
2024-01-19 00:00:48 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:00:48 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN1_OFF
2024-01-19 00:00:48 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_INET
2024-01-19 00:00:48 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:00:48 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read WAN0_ON
2024-01-19 00:00:48 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led WAN_LINK
2024-01-19 00:00:48 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run LAN_OFF
2024-01-19 00:00:25 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run STATUS_ON
2024-01-19 00:00:24 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run NIGHT
2024-01-19 00:00:24 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run GENERAL
2024-01-19 00:00:24 factory-reset[1780]: <6> 284504 Service start
2024-01-19 00:00:21 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run WIFI5G_ON
2024-01-19 00:00:21 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run WIFI2G_ON
2024-01-19 00:00:21 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run WPS_OFF
2024-01-19 00:00:02 led-controller[648]: <6> 288051 Start to run STATUS_BLINK
2024-01-19 00:00:02 led-controller[648]: <3> 288753 Config importing failed
2024-01-19 00:00:02 led-controller[648]: <7> 288009 Failed to read SHIFT_CHECK
2024-01-19 00:00:02 led-controller[648]: <7> 288007 Failed to match led SHIFT
2024-01-19 00:00:00 led-controller[648]: <6> 288504 Service start
2024-01-19 00:00:00 time-settings[626]: <6> 279504 Service start

 

Thanks anyone for your help.

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:TL-WA1201 can't connect to the internet
2024-05-15 21:56:13

  @mohammed394 

 

Reset the AP to ist factory defaults by pressing the reset button for about 10 seconds.

Then use this guide for configuring the AP in RE mode with your new router.

If this was helpful click once on the arrow pointing upward. If this solves your issue, click once the star to mark it as a "Recommended Solution".
  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 148

Replies: 1

Related Articles