5ghz band not showing in wifi

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

5ghz band not showing in wifi

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
5ghz band not showing in wifi
5ghz band not showing in wifi
2015-10-18 06:55:07
Model :

Hardware Version : Not Clear

Firmware Version : Archer D7 v1 Firmware 0.9.1 1.1 v002d.0 Build 1508

ISP : EE - orange

Hello,

Some help would be welcome.

I get a few issues with this new modem router.

Harware :Archer D7 v1 00000000

Firmware version : 0.9.1 1.1 v002d.0 Build 150824 Rel.40904n


AC 5ghz band not showing on WiFi (able to connect on the 2.4ghz band)

no devices faulty as :
we are able to connect with an other dual band router on the AC 5ghz band
WiFi analytics tool showing no signal on the 5ghz channel from the archer D7.


error message :


error code : 7501

invalid wireless settings
  0      
  0      
#1
Options
3 Reply
Re:5ghz band not showing in wifi
2015-10-19 17:42:25
Did you try different channels on Wireless 5GHz---Basic Setting page?
"Enable SSID Broadcast" is checked, right?
Is it brand new or it was working?
  0  
  0  
#2
Options
sub
2015-10-19 21:46:41
set region to USA
  0  
  0  
#3
Options
Re:5ghz band not showing in wifi
2015-10-20 17:07:35

M Diamond wrote

Did you try different channels on Wireless 5GHz---Basic Setting page?
"Enable SSID Broadcast" is checked, right?
Is it brand new or it was working?


We were not able to do any modifications without having error code : 7501 invalid wireless settings.

We are in the UK so it was set to UK area.

We managed to find a solution :

After updating the firmware instead of rebooting the system as advised we did a factory default restore.
Now everything seem fine
  0  
  0  
#4
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1320

Replies: 3

Related Articles