Voice Commands from Alexa stopped working

Voice Commands from Alexa stopped working
Voice Commands from Alexa stopped working
2020-02-10 13:09:23
Model: HS100
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.5.6

Plug works with both the KASA and Alexa APP, but not Alexa voice commands.  Working for about a year and resently stopped.  Both on same WiFi network.   Tried deleting and re-installing in both apps, disabling/enabling skill.  Still no Joy.  Idea's?

0
0
#1
Options
5 Replies
Re:Voice Commands from Alexa stopped working
2020-02-12 19:41:50

@Hugh2 

 

If Kasa works fine, and you already re-linked the skill in Alexa, it would be best to have Amazon support look to see what could be happening. 

 

Alexa relies on the remote control in Kasa to control the device so if the app is working something in Alexa is not.

0
0
#2
Options
Re:Voice Commands from Alexa stopped working
2020-08-11 17:40:26

@Hugh2 Did you get it to work? Mine just stopped working as well.. i can control the plug from alexa app and can turn on/off manually but voice commands stopped working all of a sudden

Hugh2 wrote

Plug works with both the KASA and Alexa APP, but not Alexa voice commands.  Working for about a year and resently stopped.  Both on same WiFi network.   Tried deleting and re-installing in both apps, disabling/enabling skill.  Still no Joy.  Idea's?

 

0
0
#3
Options
Re:Voice Commands from Alexa stopped working
2020-08-11 18:02:17

@Hugh2 i figured out mine.. My Alexa had switched to my wifes profile.. when i switched back my own profile it was able to control the devices..figured i'd share it in case someone else has multiple profile/household setup in amazon/alexa

0
0
#4
Options
Re:Voice Commands from Alexa stopped working
2020-08-15 22:35:21

@Andy321My internet provided changed the gateway? Now my voice commands to Alexa don't work for my smart plug and I cannot connect my smartplug to the internet with the kasia app.  What do I do? 

 

0
0
#5
Options
Re:Voice Commands from Alexa stopped working
2020-08-15 22:57:41

@MWoods  Changing the default GW shouldn't have affected the smart plug.. If all your other devices can access the internet then it's probably just the smart plug that needs to be reset. You can probably find instruction on how to reset it to factory default and reconfigure it again

0
0
#6
Options