False "Device Unreachable" Kasa indications

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

False "Device Unreachable" Kasa indications

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
False "Device Unreachable" Kasa indications
False "Device Unreachable" Kasa indications
2020-01-22 18:35:14
Model: HS103  
Hardware Version:
Firmware Version:

Our church has installed tw0 TP-Link HS200 Smart WiFI Light Switches and one HS103 Smart Plug.  We have not had any problem with the HS200 switches, but the HS103 plug  is constantly changing from working to  "Device Unreachable" as indicated by the Kasa app.  We have found that if the Kasa app is connected to the church LAN, we have never observed the "Device Unreachable" state, but If the Kasa app is remotely connected, for example through a cellular connection, the plug will be shown as working or "Device Unreachable" from time to time.

 

When two cell phones are observed side by side with one connected to the church LAN and the other through the cellular network, the one on the church LAN will show the smart plug connected and the one connected through the cellular network might indicate the "Device Unreachable" state.


Is there an issue with the Kasa app showing the correct connection state of the HS103 Smart Plug when remotely connected?

 

  0      
  0      
#1
Options
2 Reply
Re:False "Device Unreachable" Kasa indications
2020-01-23 23:03:15

@KenMitchell 

 

If the HS200s function then the network should not be filtering the cloud connection.

 

Please do a factory reset on the plug by holding the side button for 15 seconds, and install it again. 

 

Is the smart plug connecting to the same network of the HS200s?

 

There has not been anything reported for the HS103s and cloud connection.

 

You can send an email to: ussupportteam@tp-link.com with the email used for your TP-Link Cloud account. We can look into it from there.

 

 

  0  
  0  
#2
Options
Re:False "Device Unreachable" Kasa indications
2020-01-24 13:47:17 - last edited 2020-01-24 14:05:15

@KenMitchell  Thanks for your reply.  I have already tried a reset, same thing.  Yes, all the devices are on the same LAN.  The HS103 is connecting through a different Wireless Access Point than the other two switches.  Seeing as we have never had a problem with the HS200 switches, it appears to be something unique to the HS103.  I will try the emailing support as you suggested.

  0  
  0  
#3
Options

Information

Helpful: 0

Views: 2073

Replies: 2