HS103 v2 smart plug won't turn on

HS103 v2 smart plug won't turn on
HS103 v2 smart plug won't turn on
2020-10-28 17:38:54 - last edited 2020-10-30 19:07:36
Model: HS103
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.1.2

The hardware itself (ie. the smart plug) will not turn on. I've tried in multiple outlets around the house that I know work and are powering other devices. No lights turn on when I plug the unit into the wall. I've tried pressing and holding the power button for 10 seconds + while plugged in and to no avail.

 

Note: the unit was working and I have other units in the home that still work fine. 

 

What happened? Is this just a failed unit?

 

Please help!

 

Thanks,

 

Yot 

0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:HS103 v2 smart plug won't turn on-Solution
2020-10-29 22:54:48 - last edited 2020-10-30 19:07:36

@justyot 

 

The LED at the very least should turn on, and when fully booted after being plugged in a couple of minutes should respond when pressing the button. If neither happens, then it may have failed. Please reach out to our support at that point.

Recommended Solution
1
1
#2
Options
3 Reply
Re:HS103 v2 smart plug won't turn on-Solution
2020-10-29 22:54:48 - last edited 2020-10-30 19:07:36

@justyot 

 

The LED at the very least should turn on, and when fully booted after being plugged in a couple of minutes should respond when pressing the button. If neither happens, then it may have failed. Please reach out to our support at that point.

Recommended Solution
1
1
#2
Options
Re:HS103 v2 smart plug won't turn on
2020-10-30 19:08:42

@Tony thank you. Correct the LED will not turn on and it appears to be a failure. What are next steps?

0
0
#3
Options
Re:HS103 v2 smart plug won't turn on
2020-11-05 22:07:36

@justyot 

 

Reach out to our support team: https://www.tp-link.com/support/

 

Even though the issue may be obvious, troubleshooting is a must, after which the agent will begin the replacement process.

0
0
#4
Options