Big problem with RE450!

Big problem with RE450!
Big problem with RE450!
2018-03-03 22:52:20 - last edited 2020-11-10 03:35:27
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

I write from Italy (sorry for my english), I have Fiber access to the intenet (FTTC) by TIM operator and I am using a
modem-router provided by TIM (Sercomm). I extend my WIFI home network by RE450 Range Extender. The problem
is that many times a day and every day, RE450 stops working but all LEDs remain lit. No connection is possible, the
web page of RE450 is not responding (timeout error). The only solution is restart the range extender. Every day,
many times a day... I tried to change the RE450 with another one (using warranty), but the behaviour was the same.
So I think the problem is in the RE450 implementation. (RE450 V2 with firmware up to date).
At the moment the italian support centre was unable to help me. Is there someone that can give me some
solution/ideas?
Nobody has similar problems?
Tks
0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:Big problem with RE450!-Solution
2020-11-07 04:40:36 - last edited 2020-11-10 03:35:27

@ItalianUser hi, i had a similar problem, i've try Manu things, but finally I could solve the problem setting up the extender using the WPS BUTTON.

 

Pd: I hope this can be useful for someone 

Recommended Solution
2
2
#10
Options
15 Replies
Solved
2018-03-07 22:52:25
Just one word: Chromecast.
Powering off Chromecast all it is OK.
Browsing in the web for more details.
0
0
#2
Options
Re:Big problem with RE450!
2018-12-14 13:29:57

Same problem...But no chromecast.

ItalianUser wrote

Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

I write from Italy (sorry for my english), I have Fiber access to the intenet (FTTC) by TIM operator and I am using a
modem-router provided by TIM (Sercomm). I extend my WIFI home network by RE450 Range Extender. The problem
is that many times a day and every day, RE450 stops working but all LEDs remain lit. No connection is possible, the
web page of RE450 is not responding (timeout error). The only solution is restart the range extender. Every day,
many times a day... I tried to change the RE450 with another one (using warranty), but the behaviour was the same.
So I think the problem is in the RE450 implementation. (RE450 V2 with firmware up to date).
At the moment the italian support centre was unable to help me. Is there someone that can give me some
solution/ideas?
Nobody has similar problems?
Tks

 

0
0
#3
Options
Re:Big problem with RE450!
2020-06-01 12:07:49

@Frushtuk Hi, were you able to fix this problem? I am having the same with my extender.

0
0
#4
Options
Re:Big problem with RE450!
2020-10-25 01:25:28

@ItalianUser 

 

I am having the same issue 24 hours after setting it up.  It worked great for 24 hours, as an access point, fastest wifi yet, faster than my main router wifi.  Then it stopped working, wouldn't respond to the app, wouldn't reset with the button, all lights on, I had to unplug and then I did a hard reset after the lights came back on.  It's working fast again, but I just ordered a Netgear similar product to try.  Too many people reporting the same problem with this unit.  if the netgear works, I'm sending this back.

0
0
#5
Options
Re:Big problem with RE450!
2020-10-26 03:16:11

@aaronlife 

Good day,

Thank you very much for your time and patience.

May I know where are you located and what is the model number of your home router?

What is the hardware and firmware version of RE450

When the issue started, would the Ethernet connection still work fine?

And what would be the IP address and default gateway on the laptop?

If you would like to spend more time, we would be happy to forward your case to our senior engineers directly.

 

Thanks a lot.

Best Regards.
0
0
#6
Options
Re:Big problem with RE450!
2020-10-26 13:25:45
The tether app says 3.1.14 (build 18) and when i click for updates it says up to date. I don’t see any other information about firmware or hardware. I have a technicolor router tc8717t wired directly to re450 as an access point. It stopped working yesterday again, 5g disappeared, I couldn’t log in or use internet, i unplugged it, plugged it back in, it worked fine again. This is what users are reporting on amazon.com Im in the US but I do not give out ip address, etc..
0
0
#7
Options
Re:Big problem with RE450!
2020-10-26 13:28:11

@Solla-topee 

 

main screen on thether app some characters and numbers

File:
4B3D32EF-E790-41E9-BAFB-790CAA146760.pngDownload
0
0
#8
Options
Re:Big problem with RE450!
2020-11-02 07:41:01

@aaronlife 

Hi, thank you very much for your time and patience.

Sorry for the delay.

We would like to follow up on your case via email and ask the senior engineers for more assistance.

Please have a check of your email box later.

Thanks a lot.

Best Regards.
0
0
#9
Options
Re:Big problem with RE450!-Solution
2020-11-07 04:40:36 - last edited 2020-11-10 03:35:27

@ItalianUser hi, i had a similar problem, i've try Manu things, but finally I could solve the problem setting up the extender using the WPS BUTTON.

 

Pd: I hope this can be useful for someone 

Recommended Solution
2
2
#10
Options
Re:Big problem with RE450!
2021-01-16 11:16:26

@ItalianUser I have the V3 FW version. After I upgraded to the last version 1.0.2 Build 20201203 Rel. 80349 (released on 06-Jan-2021), I got the same problem with the non-responding GUI. I was using the Google Chrom browser. I just tried the Microsoft Edge, and guess what. It works!!! Try it, and maybe it will work for you too, until TP-Link will figure out the problem. I checked today the TP-Link web page for the RE-450 and realised that the FW page does nor include the V3 and V4 (only V1 and V2), so I guess we should expect some FW updates soon, that fixes the issue.

YM
0
0
#11
Options