MR200 stops working many times a day

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

MR200 stops working many times a day

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
MR200 stops working many times a day
MR200 stops working many times a day
2019-08-22 13:47:30
Model: Archer MR200  
Hardware Version: V4
Firmware Version: 1.6.0 0.9.1 v0001.0 Build 181022 Rel.40644n

MR200 stors working many times a day. All LEDs are are on and everything looks to be ok but the internet is not working.

 

I have tried the latest firmware from support page and the latest from the modems automatic upgrade. The oldest one works best.. with it works sometimes over 1 hours! The other firmwares stop working sometimes after 5 minutes.

 

The whole device seems to go in some error mode because sometimes I cannot even access the devices configuration page.

 

Rebooting the device helps.

 

Is my device broken?

 

Thanks,

Kalle

  0      
  0      
#1
Options
7 Reply
Re:MR200 stops working many times a day
2019-08-23 03:55:10

@Gravel 

 

Thanks for your requesting.

 

We will get some other information and try to fix it.

 

1. Please show us a screenshot of the advanced-status page when the internet got disconnected.

 

2. Try to ping the gateway of the Archer MR200 when you failed to access the web UI.

 

3. Have you ever tried to create the connection profile manually with the APN info? Click here to get the instruction. 

 

Thanks in advance, and have a nice day. 

 

  0  
  0  
#2
Options
Re:Re:MR200 stops working many times a day
2019-08-24 09:59:32

Here is the status page. I havents yet tried to ping the modem. I have created the connection profile manually.

  0  
  0  
#3
Options
Re:MR200 stops working many times a day
2019-08-25 12:25:57

I tried pinging the modem today when I was not able to load the config page. I got an answer to ping but the config page didnt load.

  0  
  0  
#4
Options
Re:Re:MR200 stops working many times a day
2019-08-26 01:17:12

@Gravel 

 

Hello, thanks for your reply.

 

Please try to update the firmware and then test its performance. 

 

Below is the download link: 

https://www.tp-link.com/support/download/archer-mr200/#Firmware

 

How to update it: https://www.tp-link.com/support/faq/1667/

 

Good day. 

 

  0  
  0  
#5
Options
Re:MR200 stops working many times a day
2019-12-23 16:21:30

@Gravel I have had the same promblem with mine.Updated to latest version of firmware today, still the same. It lasts about 3 hours, Then I have to turn the mr200 of and no again. Any fix?

  0  
  0  
#6
Options
Re:Re:MR200 stops working many times a day
2020-03-23 06:55:41

@Kevin_Z 
 

Firmware Version: 1.9.0 0.9.1 v0001.0 Build 190307 Rel.54196n

Hardware Version: Archer MR200 v4 00000001

 

I got the same problem. Sometimes it drops connection to the internet. Sometimes when connection is dropped router settings page is inaccessible. 
After router reboot it works normal for some time. 

 

Example of today logs:

In the morning there was no connection to the internet and router settings page was inaccessible.

8:29 - reboot.

working ok..

8:39 - connection dropped

 

 

2020-03-23 08:29:20 [5] DHCPD: Recv REQUEST from B8:7B:C5:73:F1:2A
2020-03-23 08:29:21 [5] DHCPD: Send ACK to 192.168.1.100
2020-03-23 08:30:21 [5] DHCPD: Recv REQUEST from 28:CF:E9:13:30:65
2020-03-23 08:30:21 [5] DHCPD: Send ACK to 192.168.1.101
2020-03-23 08:39:20 [6] 4G: ERROR: New sms count is 0

2020-03-23 08:39:20 [6] 4G: USER: Mobile device manager (qmi) initialized OK.
Init QMI services......

2020-03-23 08:39:20 [6] 4G: USER: Start get voice service object.

2020-03-23 08:39:20 [6] 4G: USER: VOICE Service Object got.

2020-03-23 08:39:20 [6] 4G: USER: VOICE QMI Client Init successfully, handle is 0x004BBC48.

2020-03-23 08:39:20 [6] 4G: USER: Mobile device manager (qmi) initialized OK.

2020-03-23 08:39:22 [6] 4G: USER: Not registered, searching!

2020-03-23 08:39:23 [6] 4G: ERROR: 0x00000034 QMI_ERR_DEVICE_NOT_READY

2020-03-23 08:39:23 [6] 4G: ERROR: Failed to get smsc address (0).

2020-03-23 08:39:23 [6] 4G: WARN: Event (0x10000001) not found its logic thread.

2020-03-23 08:39:41 [6] 4G: USER: The service status is limited.

2020-03-23 08:39:41 [6] 4G: USER: Network type is WCDMA.

2020-03-23 08:39:42 [6] 4G: USER: The service is available.

2020-03-23 08:39:42 [6] 4G: USER: Registered with a network!

2020-03-23 08:39:43 [6] 4G: USER: Get user's profile now.

2020-03-23 08:39:43 [6] 4G: USER: GetCurrProf result is:  ipver:0  staticApn:0  authType:0  pkgName:telia  profname:telia  apn:omnitel  usr:omni  psw:omni  

2020-03-23 08:39:43 [6] 4G: USER: Start connecting to the network!

2020-03-23 08:39:46 [6] 4G: USER: Connected to the network!
 

Will be some firmware upgrage? Or you will recall this unit? This device is unusable..

  0  
  0  
#7
Options
Re:Re:MR200 stops working many times a day
2020-05-16 10:06:02

@Zygimantas 

 

Yea I have the same problem every morning. Wake up no internet, reboot it and it works fine.

 

Have tried updating the firmware but says I have the latest upgrade. 

 

Any more suggestions?

  1  
  1  
#8
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1861

Replies: 7