MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !

MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-19 22:28:08 - last edited 2020-02-27 09:35:16
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.1.0 0.9.1 v0001.0 Build 190412 Rel.66770n

I've tried two models: Archer MR200and now MR600. Both router constantly drop LTE connection. Another router, DLINK DWR921, on the same sim card, never drops LTE connection. My other devices on different sim cards don't drop connection in this area too.

 

Signal strength is 75% all the time (also durong connection drop it shows 75%). After connection drop the router has sometimes trouble reconnecting by itself. The drops happen multiple times a day, sometimes even as often as less than hour between. 
 

i've tried (on both routers, now I only have the MR600):

 

- updating firmware

- manually creating ISP profile (the ISP is T-mobile Poland)

- moving the router around household

- rebooting multiple times

- power off/on cycles multiple times

- cleaning sim card

- antennas repositioning

 

Nothing helps. i'm gonna return the MR600 (alresdy returned MR200). And that's a pity because otherwise they are great devices, much better than tye D-LINK that I have...

 

Any ideas?

 

0
0
#1
Options
2 Accepted Solutions
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !-Solution
2020-02-27 09:35:02 - last edited 2020-02-27 09:35:16

To those who may be concerned,

 

Hi all, if you have the disconnection issue with your LTE gateway, please help us to provide the information attached below. So that we can speed up the whole process and locate your issue quickly and try to figure it out. 

 

1. The model number of your LTE gateway router. And its hardware and firmware version. 

Note: Please ensure the firmware is up to date.

 

2. Please give us brief introduction of the disconnection issue and the troubleshooting method you have done and the corresponding results. 

Note: Like the LED status, whether the sim card works well in cellphone directly, whether the router still has valid IP address and gateway.

 

3. You can test whether the sim card works well with your cellphone; or you can change another SIM card to check the stability; create the network profile manually/change wifi settings are worth giving it a go as well.

 

Thanks for your support and cooperation in advance. Good day.

 

Best Solution
0
0
#35
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !-Solution
2020-08-05 09:38:09 - last edited 2020-08-05 10:03:32

 

To those who may be concerned,

Hi all, Thank you very much for all your detailed information.

Later if you still have the disconnection issue with your LTE gateway, please help us to provide the information attached below.

And email our support team(https://www.tp-link.com/support/contact-technical-support/) with forum ID 176752, or tag me here so that we could run further analysis to figure it out;

1. The model number of your LTE gateway router. And its hardware and firmware version.

Note: Please ensure the firmware is up to date.

 

2. the sim card Carrier;

 

3. Please give us a brief introduction to the disconnection issue and the troubleshooting method you have done and the corresponding results.

Note: Like the LED status, whether the sim card works stably in cellphone directly, whether the router still has a valid IP address and gateway when it lost the connection.

 

4. It would be highly appreciated that you could save us the pictures when the internet is fine and the internet is disconnected, especially the following information:

And there are some suggestions that you could have a try:

  1. Update the ISP profile: (take MR600 for example) https://www.tp-link.com/support/download/archer-mr600/#ISP_File

How to update the profile: https://www.tp-link.com/support/faq/2583/

      2.     Manually set up DNS to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 in the DHCP module and remote the router once;

Thanks for your support and cooperation in advance. Good day.

Best Solution
0
0
#65
Options
66 Replies
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-20 07:21:22

@Beton 

 

Hello, have you ever tried to upgrade the ISP file yet? 

 

Below is the instruction to do it: https://www.tp-link.com/support/faq/2583/

 

The download link of the ISP file is https://www.tp-link.com/support/download/archer-mr600/#ISP_File

 

After that, please test whether it works.

 

Any updates, please let us know.

 

Good day. 

0
0
#2
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-20 08:12:02

@Kevin_Z 

 

I've tried to upload the ISP config yesterday, but the router rejects the file. I've tried uploading both the "NetIspInfo" file, and the whole "isp_19052401_gtw.zip" archive, but it says that it's invalid (I'm at work right now but I can't find the file right now). I was trying uploading this file from ipad pro / safari, I will do one more try with macbook / chrome later today. Any idea why uploading the ISP config does not work?

 

But even if it works, I doubt it will help (the router connects without hassle at first time, reconnection problems only happen when it looses connection, and sometimes it can recover by itself; when you reboot or only change anything about the connection, for example change preferred network type or isp profile, the router reconnects instantly).

 

Signal strength is at 75%

RSRP is around -105dBm

RSRQ is around -8dB

SNR is around 16dB

 

 

0
0
#3
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-20 15:51:58
Pls post fix, if you are able to find.
0
0
#4
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-20 16:01:01
I just did ISP update, let find if signal is stable now.
0
0
#5
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-20 18:48:52

@Kevin_Z @pMR600 

 

I'm unable to update the ISP file, I've tried everything, but when i upload the ISP file I get error code 71212 (see attached screenshot).

I've downloaded the isp file from official update page and followed instructions, this is the exact file:

 

https://static.tp-link.com/2019/201909/20190903/Archer%20MR600(EU)_V1_ISP_19502401.zip

 

After unzipping, I'm trying to upload the NetIspInfo file that I find inside, but the router generates error. I've tried Safari, Chrome, over wifi, over cable, downloading the file and unpacking multiple times - always with the same result.

 

0
0
#6
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-21 14:26:08
You dont need to unzip second zip file. Upload it as in isp_xxxxx.zip
0
0
#7
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-21 14:33:02

@pMR600 

 

I've also tried that, but no success, same error.

 

i'm wondering, because the files inside the second zip are total rubbish inside. Are they binary? I suspected the, to be text files, but they seem binary.

 

if you can, please use the exact download link from my post above and check inside, maybe there are some differences to the isp filemthat you've downloaded?

0
0
#8
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-22 13:23:42
yes, it is encoded file. but not binary.
0
0
#9
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-22 13:25:12

@Beton 

 

Looks like signal is more stable after ISP update. 75% consistance. 

0
0
#10
Options
Re:MR200 and MR600 keep dropping LTE connection !
2019-11-22 13:28:11 - last edited 2020-08-05 10:03:20

@pMR600 

 

Still, no dice with the isp file can't get it running.

 

Again, can you compare the ISP config that I've shared direct link to with the one you've dowlnoaded? Maybe they are region-locked and my router rejects them based on country or sth?

 

However, it seems I have "fixed" the problem by doing two things:

1) I've manually set up DNS to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 in the DHCP module

2) I've installed beta firmware from another thread, where one was posted by @Kevin_Z regarding problems with SMS 

 

One of those two things must have helped, as since then (I did it yesterday morning) the LTE connection seems stable...

 

 

0
0
#11
Options