Really slow speed with TL-PA8010P KIT

Really slow speed with TL-PA8010P KIT
Really slow speed with TL-PA8010P KIT
2020-04-01 15:15:30 - last edited 2020-04-01 19:41:25
Model:Adapter
Hardware Version: V2
Firmware Version: 2.2.3.32-00_081192_170511_906

Hi!

 

I bought this Kit and im getting 50mbps with them while by wifi im getting 100mb (2,4ghz) and 200mb (5ghz).

 

The speed provided by my ISP is 1gb, so I'm loosing a lot of speed. 

 

I tried to plug directly both PLC to the electrical net without any other device, and it didn't get any effect on the speed my PC is getting. Both wires are Cat6.

 

Any hints?

Thank you!

 

 

 

Descargar = Download
Subir = Upload

 

 

A measure from now:

 

0
0
#1
Options
2 Replies
Re:Really slow speed with TL-PA8010P KIT
2020-04-02 07:52:10

@YoshiKnog 

 

Are the two powerline adapters both TL-PA8010P? Try to plug them into the same room and check the powerline link rate between the two adapters on the tpPLC utility. Please show me a screenshot as well. 

 

Please connect your computer to the powerline adapter and test the speed when they are in the same room and show me the results. 

 

Try to change another socket to plug them and ensure that the firmware is up to date. 

 

Good day. 

 

 

0
0
#2
Options
Re:Really slow speed with TL-PA8010P KIT
2020-04-02 08:02:54 - last edited 2020-04-02 13:50:07

@Kevin_Z 

 

Here it is:

 

 

I'm not sure if the firmware is up to date because when I try to update it, it just throw me this error:

 

 

Thenks for your reply and good day for you too.

 

 

EDIT:

 

This is a speed test that I just did from the PC and the room that is suposed to be:

 

 

As you can see the upload speed is pretty clean with what it has to be, but the download its 55mbps.

 

Edit 2:

 

Here is the link in the tpPLC:

 

0
0
#3
Options