Deco M4 Ethernet not working

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Deco M4 Ethernet not working

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Deco M4 Ethernet not working
Deco M4 Ethernet not working
2020-08-26 01:58:47 - last edited 2020-08-27 01:23:42
Model: Deco M4  
Hardware Version: V1
Firmware Version:

Hi, after setting up the deco m4 as router, my wifi is working fine but the ethernet connect to computer keeps show unidentified network and no internet access

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:Deco M4 Ethernet not working-Solution
2020-08-28 10:20:09 - last edited 2020-08-31 09:37:26

@TP-Link_Deco Okay. Problem is found, after disabling the IPTV(only enabling VLAN) in deco app the ethernet is working now. 

 

Thanks

Recommended Solution
  0  
  0  
#3
Options
7 Reply
Re:Deco M4 Ethernet not working
2020-08-27 01:23:38 - last edited 2020-08-31 09:37:28

@c.st 

 

Hi,

 

Try with a new cat5e or cat6 cable between the Deco M4 and your computer, ensure the connection between them is good.

 

Try to reboot all the Deco units as well as your computer.

 

If none of the above works, connect your computer directly to your modem and check if there is internet access. If not, there might be something wrong with the Ethernet adapter on your computer.

 

Good days.

  0  
  0  
#2
Options
Re:Deco M4 Ethernet not working-Solution
2020-08-28 10:20:09 - last edited 2020-08-31 09:37:26

@TP-Link_Deco Okay. Problem is found, after disabling the IPTV(only enabling VLAN) in deco app the ethernet is working now. 

 

Thanks

Recommended Solution
  0  
  0  
#3
Options
Re:Deco M4 Ethernet not working
2020-08-31 09:37:50

@c.st 

 

Hi, glad to hear that it works, congrats.^_^

 

If need any further help, just let us know.

 

Good day~

  1  
  1  
#4
Options
Re:Deco M4 Ethernet not working
2021-07-19 06:27:37

@TP-Link_Deco 

I recently updated my deco m4 to the latest firmware version of 1.5.0 Build 20210511 Rel. 34580.

After updating everything is working fine via Wi-fi but in ethernet every now and then i cant connect to the internet and after diagnosing in the adapter settings i get the message ''ethernet doesn't have a valid ip configuration''. this gets solved only when i reboot all the Decos together.

  0  
  0  
#5
Options
Re:Deco M4 Ethernet not working
2021-07-19 07:47:04

@Tawsif07 

Hi

Did all the Ethernet devices have the same issue?

And how often did this issue repeat?

If not rebooting the Deco, would disabling and enabling the Ethernet adapter on the laptop help?

In case that the cable might cause the problem, please also change a new Ethernet cable;

Moreover, please also try to reserve the IP address on the Deco for this Ethernet device;

Thank you.

  0  
  0  
#6
Options
Re:Deco M4 Ethernet not working
2021-07-29 16:42:18
This issue happens quite often and happens everytime i unplug and plug the ethernet back in and disabling and enabling ethernet adapter doesnt work either. I have also changed the cable and it does not change anything.
  0  
  0  
#7
Options
Re:Deco M4 Ethernet not working
2021-07-30 02:57:33

@Tawsif07 

Hi, did this laptop have this issue no matter which Deco it is cabled-in?

Did you have one more Ethernet clients to test whether they have the same issue as well?

Could you please refer to this link to help me check the computer information of your laptop

https://www.tp-link.com/en/support/faq/2722/

  0  
  0  
#8
Options

Information

Helpful: 0

Views: 3934

Replies: 7

Related Articles