TL-WA801N AP No internet Access

TL-WA801N AP No internet Access
TL-WA801N AP No internet Access
2020-09-01 09:28:12 - last edited 2020-09-27 07:01:51
Model: TL-WA801ND
Hardware Version: V6
Firmware Version: 0.9.1 3.16 v0001.0 Build 191122 Rel.63494n(4555)

Hi,  We have three TP Link TL-WA801N devices spread across our network that we use as access points. We use PfSense as our DHCP server and firewall for our network. As we cannot have another DHCP server on our network. Each device is setup on Pfsense to use a static IP address using the mac address of each AP device. They are working fine however if you step a couple meters away from the AP then on all android devices you get the wifi icon with an exclamation mark stating there is no internet. Also when you are close enough to see the wifi network on the android devices the wifi names of the AP's have exclamation marks next to them. If you click on them it eventually goes away but as soon as you move away from the AP it comes back. The wifi channels and frequency are all set to auto. I have also set each device up to use the smart IP (DHCP) so that they obtain our gateway ip address. Under the system log I can see that it is receiving our DNS server addess as well as a request from our DHCP server. Our DHCP server = pfsense 192.168.1.250 and our DNS server is our windows server 192.168.1.243 . What do you think the problem could be?

0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:TL-WA801N AP No internet Access-Solution
2020-09-27 07:01:45 - last edited 2020-09-27 07:01:51

@HelpmeOutTech 

Good day.

Sorry for the delay.

And thank you very much for your time and patience.

Were you trying to say, when you are too close or far away(a couple of meters away), there would be an exclamation mark stating there is no internet?

Did all three have the same problem?

And did you use the same SSID for all of them?

In case there are some internal wireless radio interference, could you please try to change them to be the separate channels;

 

Thank you very much.

Recommended Solution
0
0
#2
Options
1 Reply
Re:TL-WA801N AP No internet Access-Solution
2020-09-27 07:01:45 - last edited 2020-09-27 07:01:51

@HelpmeOutTech 

Good day.

Sorry for the delay.

And thank you very much for your time and patience.

Were you trying to say, when you are too close or far away(a couple of meters away), there would be an exclamation mark stating there is no internet?

Did all three have the same problem?

And did you use the same SSID for all of them?

In case there are some internal wireless radio interference, could you please try to change them to be the separate channels;

 

Thank you very much.

Recommended Solution
0
0
#2
Options