MR600 - Address reservation doesn't work properly

MR600 - Address reservation doesn't work properly
MR600 - Address reservation doesn't work properly
2020-10-03 17:09:38
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.1.0 0.9.1 v0001.0 Build 200417 Rel.75138n

Basically, address reservation for specific MAC addresses doesn't seem to work properly (it does whatever the hell it wants at any given time).

I have around 24 devices with reserved IP addresses. For a few of them, seemingly random, the router offers an IP from the DHCP pool instead of the one I reserved.

 

For example, you can clearly see the reserved address for this MAC:

 

 

And this is what happens when the client requests a new IP address, as seen in the log:

 

2020-10-03 16:10:36 [5] DHCPD: Recv DISCOVER from 08:00:27:73:01:64
2020-10-03 16:10:36 [5] DHCPD: Send OFFER with ip 192.168.1.105
2020-10-03 16:10:36 [5] DHCPD: Recv REQUEST from 08:00:27:73:01:64
2020-10-03 16:10:37 [5] DHCPD: Send ACK to 192.168.1.105

 

This happens with other three or 4 hosts with reserved addresses. I've done multiple restarts of the router and clients, removed and re-added the configurations, nothing seems to work. I even removed ALL reserved IP addresses and re-added them all, to no avail. This seriously messes up my IOT stuff setup...

 

Anyone facing a similar issue?

 

 

0
0
#1
Options
7 Reply
Re:MR600 - Address reservation doesn't work properly
2020-10-03 17:42:41

Not even IP & MAC Binding works properly. Here is an example for other host (which is both in the DHCP reserved addresses and IP/MAB binding lists):

 

 

 

 

And then, what happens when the client connects: 

 

2020-10-03 17:37:09 [6] System: Device(60:AB:67:EA:40:CB) joins in 2.4G Wlan
2020-10-03 17:37:10 [5] DHCPD: Recv DISCOVER from 60:AB:67:EA:40:CB
2020-10-03 17:37:10 [5] DHCPD: Send OFFER with ip 192.168.1.106
2020-10-03 17:37:10 [5] DHCPD: Recv REQUEST from 60:AB:67:EA:40:CB
2020-10-03 17:37:11 [5] DHCPD: Send ACK to 192.168.1.106

0
0
#2
Options
Re:MR600 - Address reservation doesn't work properly
2020-10-06 08:25:04

* Bump *

So, no one else has run into this problem?

0
0
#3
Options
Re:MR600 - Address reservation doesn't work properly
2020-10-21 08:26:50

@jrferreira 

Good day,

Thank you very much for your time and patience.

Sorry for the delay.

Have you updated the firmware to be the latest one:

Archer MR600(EU)_V1_200511

By the way, what is the region code on your Archer MR600, is it EU since I did not see your current firmware?

And where are you located? Did this issue start since you bought it

Were these devices all smart IOT stuff?

 

Thanks a lot.

0
0
#4
Options
Re:MR600 - Address reservation doesn't work properly
2020-10-21 16:14:07

@Sunshine 


Hey there,
 

My model is EU, I'm located in Switzerland (current hardware version is Archer MR600 v1 00000001).

I'm running with firmware 1.1.0 0.9.1 v0001.0 Build 200417 Rel.75138n, the beta with 4G band selection. I can't use the oficial one without 4G band selection because it often defaults to other bands and my 4G speed tanks. 

The issue happens with pretty much all types of devices (IP Cameras, IoT stuff, and normal computers / virtual machines). The router randomly just doesn't care about address reservation and starts handing out IPs from the DHCP pool instead of the reserved addresses I configured. 

 

0
0
#5
Options
Re:MR600 - Address reservation doesn't work properly
2020-10-29 13:17:34

... so?

0
0
#6
Options
Re:MR600 - Address reservation doesn't work properly
2020-10-29 13:18:02

@Sunshine any advice on this?

0
0
#7
Options
Re:MR600 - Address reservation doesn't work properly
2021-09-02 09:17:54

@jrferreira 

 

jrferreira wrote

* Bump *

So, no one else has run into this problem?

 

I have, though my device is a MR6400. It seems that the address reservation works sometimes - it worked when I first set it up. Something I've seen happen is that when the router reboots, and the devices reconnect to it, those with DHCP reservations get the wrong address; when I reboot the devices later, they get the right one. Looks as if the DHCP reservation module is not ready at the time the address assignations take place.

 

Sadly, this setup is remote, so I can't access the local network nor tinker with it until I go there. 

0
0
#8
Options