[Solution] Failed to Detect the Wireless Signal of a Deco Wi-Fi 6 (802.11ax) network?

[Solution] Failed to Detect the Wireless Signal of a Deco Wi-Fi 6 (802.11ax) network?
[Solution] Failed to Detect the Wireless Signal of a Deco Wi-Fi 6 (802.11ax) network?
2020-10-30 07:28:12 - last edited 2021-07-26 06:56:13
Model: Deco
Hardware Version:
Firmware Version:

We recently received some customers' feedback that some particular laptops with Intel wireless adapters supporting 802.11ac cannot detect the wireless signal of our Deco X60/X20's Wi-Fi network, while all other devices in the house have no issue connecting at all.

Upon checking some basic information we then found out that the driver version of these Intel wireless adapters is quite outdated, and the customers also confirmed their issues were resolved by updating the Intel wireless adapters to the latest version.

If any of you, unfortunately, encounter a similar issue as the above, it is strongly suggested upgrading the driver of your Intel wireless adapter to the latest, then it will be done.

 

This has been addressed on the TP-Link official website as below:

https://www.tp-link.com/support/faq/2303/

 

Intel has also released a FAQ for its compatibility issue, you may check it by yourself:
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000054799/network-and-i-o/wireless-networking.html


*Note: Intel has listed the driver version that supports Wi-Fi 6 (802.11ax). Please check the driver version of your WLAN adapter:

If you encounter any issues when updating the driver of your Intel wireless adapter, we encourage you to address this query to Intel support.

If you need any further assistance with our Deco devices, please submit a new question as this thread will no longer being monitored.

2
2
#1
Options
2 Reply
Re:【Resolved Solution】Failed to Detect the Wireless Signal of a Deco Wi-Fi 6 (802.11ax) network?
2020-12-13 16:37:01

Did you get it? @TP-Link_Deco 

0
0
#5
Options
Re:【Resolved Solution】Failed to Detect the Wireless Signal of a Deco Wi-Fi 6 (802.11ax) network?
2020-12-19 05:38:05

@TP-Link_Deco 

 

Wifi undetected after changing IP4 to static ipam using x60

 

Presently mobile app not showing the page for me to go into advance settings.

 

Web based advance settings does not facilitate me to change it back to dynamic ip

0
0
#6
Options