Additional WPA4220 - On utility not showing WiFi?

Additional WPA4220 - On utility not showing WiFi?
Additional WPA4220 - On utility not showing WiFi?
2021-05-12 15:09:04 - last edited 2021-05-19 18:13:27
Model: TL-WPA4220
Hardware Version: V1
Firmware Version:

Hi everyone - i have an AV600 kit running happily on my home network

 

however, i've just got an AV500 (WPA4220 v1) WiFi extender 2nd hand....now, when i look on TPPLC i can see the device but it shows without WiFi  settings - DEVICE-490D see attached screenshot. In fact, it would appear from the icon that it has no wifi at all?.

 

Now, i'm able to connect to the device WiFi using my laptop and phone so it appears to be working ok (entering the SSID/Password on the extender label) - but it wont pick up WPS from my router (eg hold the button on extender fails to connect) - i cant change SSID/Password to add it to my home wifi as it doesnt appear to be wifi enabled on the utility ? i should say ethernet works fine via LAN cable..

 

anyone help me to add this onto my home network - i cant see a solution!..many thanks...

 

0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:Additional WPA4220 - On utility not showing WiFi?-Solution
2021-05-19 11:28:01 - last edited 2021-05-19 18:13:27

@Jim_Foster Hello, 

 

If WPA4220 V1 can not see "Global" icon/ WiFi part on Utility, here is beta Utlity:
https://static.tp-link.com/beta/2021/202101/20210122/PowerLineUtility_beta.zip

 

More suggestions please check this related thread:

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/259922?replyId=597206

Recommended Solution
1
1
#2
Options
3 Reply
Re:Additional WPA4220 - On utility not showing WiFi?-Solution
2021-05-19 11:28:01 - last edited 2021-05-19 18:13:27

@Jim_Foster Hello, 

 

If WPA4220 V1 can not see "Global" icon/ WiFi part on Utility, here is beta Utlity:
https://static.tp-link.com/beta/2021/202101/20210122/PowerLineUtility_beta.zip

 

More suggestions please check this related thread:

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/259922?replyId=597206

Recommended Solution
1
1
#2
Options
Re:Additional WPA4220 - On utility not showing WiFi?
2021-05-19 18:13:12
hi solla-topee brilliant - worked a treat, now able to setup wifi on V1 WPA4220 many thanks Jim
0
0
#3
Options
Re:Additional WPA4220 - On utility not showing WiFi?
2021-05-25 02:59:02

@Jim_Foster Great, thank you for your update, glad to help~

0
0
#4
Options