why is my router working in access point mode but not in router mode

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

why is my router working in access point mode but not in router mode

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
why is my router working in access point mode but not in router mode
why is my router working in access point mode but not in router mode
2021-06-05 13:47:56
Model: Archer C80  
Hardware Version:
Firmware Version:

When i connect the router to modem there was no internet connection(red indicator), the ip address and other were also 0.0.0.0.

But when i switch it to access point mode and connect it to my old router, i get internet connection.

I already contacted unifi and ask to for the pppoe password and such but to no avail.

  0      
  0      
#1
Options
2 Reply
Re:why is my router working in access point mode but not in router mode
2021-06-06 19:21:56

@choiii 

 

I think you already answered your own question.

 

If your old router established the connection to your ISP via PPPoE, then you will have to setup the C80 the same way, if you want to connect it directly to your modem. PPPoE requires a username and password, which are usually unique to each customer.

 

Was your old previous router pre-setup by the ISP and they never gave you the PPPoE login credentials?

 

  0  
  0  
#2
Options
Re:why is my router working in access point mode but not in router mode
2021-06-07 07:48:42

@choiii 

 

Please check this guide to confirm all the settings on the C80 do match that provided by Unifi:
https://www.tp-link.com/support/faq/1585/

VPN Survey for Routers | Allow us to Understand Your VPN Service Requirements.
  0  
  0  
#3
Options