TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs

TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs
TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs
2021-11-09 09:32:17 - last edited a week ago
Model: TL-WA901N
Hardware Version: V6
Firmware Version: 3.16.9 Build 200703 Rel.33357n (4555)

Hello

I am trying to set the TL-WA901N with multiple SSID's tagged to different VLAN's. 

The VLAN's are working good with other make of AP's, so when connecting to Guest network I get on network 10 (VLAN 10) and when I connect to User network I get on network 11 (VLAN11)

When trying to connect to the TL-WA901N SSID Guest, this works without any issues. But when connecting to SSID User I will connect to the wireless network, however I will not get an IP from the assigned DHCP pool on the User VLAN

Any idea why this is happening ?

Thanks

0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs-Solution
a week ago - last edited a week ago

@Bo_Zam 

 

Setting up new VLANs on different ports worked ! Not sure why but working :)

Recommended Solution
2
2
#4
Options
4 Reply
Re:TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs
2021-11-19 10:36:55 - last edited 2021-11-19 10:50:10

Hello @Bo_Zam 

Sorry for the late response, we have an instruction here that might do some help, you could examine the VLAN settings on the smart switch as guide here 

How to Setup TP-Link AP’s Multi-SSID (VLAN) to Work with TP-Link Switch?

Please check which ports are included in Network11 ( VLAN 11) , if wire a computer to one of VLAN 11 ports, could it get any IP address? 

 

If still the concern persists, can you help provide some information to look into further, thank you

1. network topology, e.g.  router <Ethernet> (port2) switch model XX (port1) --TL-WA901N

2.what are the VLANs, and the photo of VLAN settings on switch and AP

 

 

0
0
#2
Options
Re:TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs
2 weeks ago

 

Bo_Zam wrote

Hello

I am trying to set the TL-WA901N with multiple SSID's tagged to different VLAN's. 

The VLAN's are working good with other make of AP's, so when connecting to Guest network I get on network 10 (VLAN 10) and when I connect to User network I get on network 11 (VLAN11)

When trying to connect to the TL-WA901N SSID Guest, this works without any issues. But when connecting to SSID User I will connect to the wireless network, however I will not get an IP from the assigned DHCP pool on the User VLAN

Any idea why this is happening ?

Thanks

@Bo_Zam 

0
0
#3
Options
Re:TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs-Solution
a week ago - last edited a week ago

@Bo_Zam 

 

Setting up new VLANs on different ports worked ! Not sure why but working :)

Recommended Solution
2
2
#4
Options
Re:TL-WA901N access point DHCP problem on VLANs
a week ago

Hello @Bo_Zam 

That sounds to be related to VLAN set-up in your network, if different ports helps.  Thank you for sharing the solution here!

0
0
#5
Options