AX1500 Drops internet speed after a while

AX1500 Drops internet speed after a while

AX1500 Drops internet speed after a while
AX1500 Drops internet speed after a while
2022-08-18 12:13:44 - last edited 2022-08-19 02:13:21
Tags: #Access Point Mode #speed_drop
Model: Archer AX1500  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.3.1 Build 20220401 Rel. 57474(4555)

So I just installed an AX1500 in Access point mode, but I noticed that a while after a reboot (2-3h) the connection speed drops from 600mbps to 80-100mbps. I also noticed that the reported connection one the config site drops from 1000mbps to 100mbps. I know it isn't my modem nor my pc, because when connecting my pc and my modem directly, it maintains full 600mbps connnection. What is happening?

 

 

File:
example.pngDownload
  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:AX1500 Drops internet speed after a while-Solution
2022-08-19 02:13:12 - last edited 2022-08-19 02:13:21

@Jezel123 

 

Please try the suggestions provided in the following thread to determine if the issue will disappear:

What if my Router Speed is capped at 100 Mbps?

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
Recommended Solution
  0  
  0  
#2
Options
1 Reply
Re:AX1500 Drops internet speed after a while-Solution
2022-08-19 02:13:12 - last edited 2022-08-19 02:13:21

@Jezel123 

 

Please try the suggestions provided in the following thread to determine if the issue will disappear:

What if my Router Speed is capped at 100 Mbps?

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
Recommended Solution
  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 99

Replies: 1

Tags

Related Articles