WiFi signal is good but not internet access

WiFi signal is good but not internet access
WiFi signal is good but not internet access
2014-08-26 16:12:36
Region : Greece

Model : TL-WA854RE

Hardware Version : V1

Firmware Version : 3.14.8 Build 140401 Rel.60896n

ISP :


Hello all,
i have some issues with my brand new range extender.
1. If i try to configure the RE with a static IP i have no internet connection in the status page of the RE.
If i set it back to Dynamic IP in the status page internet connections seems fine.
2. Even thought the RE "sees" the router WiFi i have no internet connection. If i get close to the router internet connections returns.
3. Automatic change from Router Wifi to RE Wifi wont work. I have to turn off WiFi on my android phone and then it connects to RE with no internet access.
4. Look at the below screen shot. Something is wrong but i cannot figure out what.


0
0
#1
Options
3 Replies
Re:WiFi signal is good but not internet access
2014-08-27 09:53:23
854 is a 300Mbps device if main router is not 300Mbps device set Wireless Settings/Channel Width to 20Mhz on 854
0
0
#2
Options
Re:WiFi signal is good but not internet access
2014-09-01 15:42:37
Thanks @fotodamaris, i'll check but i think i've already done that. Anyway, i'll let you know :)
0
0
#3
Options
Re:WiFi signal is good but not internet access
2014-09-01 20:54:04

Dionisis wrote

Thanks @fotodamaris, i'll check but i think i've already done that. Anyway, i'll let you know :)

Don't forget to SAVE & Reboot or settings won't apply
0
0
#4
Options