RE450 connects but no Internet

RE450 connects but no Internet
RE450 connects but no Internet
2020-05-21 02:56:02 - last edited 2020-05-23 01:26:21
Model: RE450
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.0.4 Build 20171220 latest

I did setup numerous times and it completes sucessfully.  All lights are blue on the extender.  I can access 2.4ghz and 5 ghz and connect with my phone, but there is no internet.

 

On the status screen, the graphic showing the Client/RE450/Router/Internet all are good except the Internet shows an exclamation mark.

 

In the wired section of the status screen shows DHCP Server Auto, ip address 192.168.0.254 which matches in the router.  Type: Dynamic IP (failed)

 

I have a TP-Link Touch P5 Router and can not find any settings related to using the extender.

 

Any ideas?

 

 

File:
RE450 screen.jpgDownload
0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:RE450 connects but no Internet-Solution
2020-05-22 21:12:03 - last edited 2020-05-23 01:26:21

@MTN_Ranger 

 

Please test the following on the router temporarily.

 

Factory default the extender, then on the router end, disable the 2.4GHz and 5GHz wireless encryption so there is no password, set up the extender with the router, and see if the extender connects and you get internet on both wireless bands. If that works, go back and enable the wireless security again.

 

If you still get the same issue even with open networks, the extender may be malfunctioned.

Best Solution
0
0
#4
Options
7 Replies
Re:RE450 connects but no Internet
2020-05-21 20:06:39

@MTN_Ranger 

 

Was the extender set up using the WPS method or by logging into the extender?

0
0
#2
Options
Re:RE450 connects but no Internet
2020-05-21 21:19:01 - last edited 2020-05-21 21:45:33

I installed by logging into the extender by using the browser on my laptop. I also reset the device and installed again with the Tether app on my phone. Still the same issues. 

 

Today I can get the Internet using the 5G connection, but 2.4G doesn't connect to the Internet. I tried multiple devices too.

 

The extender is acting odd. Sometime it uses an IP address of 192.168.0.183 and other times 192.168.0.254. I'm going to try to look the IP address in the router and see if it stabilizes.

 

Ok, I added a fixed IP address in the router for 192.168.0.183 on the extender, but still not connecting to Internet.  When I look at the IP address on the 2.4G connection it lists 169.254.253.43, subnet mask is 255.255.0.0, router is blank, which isn't anywhere near my network numbers.  However, when I change to the 5G connection, everything works and the IP address is 192.168.0.100 which is normal for my phone.  The router sees the extender for 2.4G and it shows it being connected for the 2.4G MAC ID number.

 

See my attachment for the router status page.

File:
TP-LINK Touch P5 Router.jpgDownload
0
0
#3
Options
Re:RE450 connects but no Internet-Solution
2020-05-22 21:12:03 - last edited 2020-05-23 01:26:21

@MTN_Ranger 

 

Please test the following on the router temporarily.

 

Factory default the extender, then on the router end, disable the 2.4GHz and 5GHz wireless encryption so there is no password, set up the extender with the router, and see if the extender connects and you get internet on both wireless bands. If that works, go back and enable the wireless security again.

 

If you still get the same issue even with open networks, the extender may be malfunctioned.

Best Solution
0
0
#4
Options
Re:RE450 connects but no Internet
2020-05-23 01:26:14

@Tony 

 

Ok, I changed the router's wireless 2.4 and 5Ghz to no security.  I then reset the extender and set it up using Tether on the phone.   Yes, it now works with both 2.5 and 5Ghz.  I changed the router wireless back to security and had to reconnect the extender networks.  After that everything now works.

 

Thanks for your help!

0
0
#5
Options
Re:RE450 connects but no Internet
2020-08-03 12:20:48

@Tony I have same problem and follow the procedure.  It was worked at the beginning but the RE450 have no internet connection again after around 5 mins.

 

Please advise any network settings solution.  Thanks.

Tony wrote

@MTN_Ranger 

 

Please test the following on the router temporarily.

 

Factory default the extender, then on the router end, disable the 2.4GHz and 5GHz wireless encryption so there is no password, set up the extender with the router, and see if the extender connects and you get internet on both wireless bands. If that works, go back and enable the wireless security again.

 

If you still get the same issue even with open networks, the extender may be malfunctioned.

Tony wrote

@MTN_Ranger 

 

Please test the following on the router temporarily.

 

Factory default the extender, then on the router end, disable the 2.4GHz and 5GHz wireless encryption so there is no password, set up the extender with the router, and see if the extender connects and you get internet on both wireless bands. If that works, go back and enable the wireless security again.

 

If you still get the same issue even with open networks, the extender may be malfunctioned.

 

0
0
#6
Options
Re:RE450 connects but no Internet
2020-08-03 22:01:40

@thomasor 

 

In your router try changing the wireless mode to Auto(WPA/WPA2-PSK), and make sure the encryption type is set to TKIP/AES.

 

If that does not work you can log into the extender and try the following setup to see if that may help:

 

0
0
#7
Options
Re:RE450 connects but no Internet
2020-09-01 23:25:18

@Tony 

 

Im having the same issue but I am having trouble turning off security and encryption on router.  It makes me set a password and there is no option for no security under the drop down menu it just has WPA2 and WPA mix. 

0
0
#8
Options