wanv6

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

wanv6

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
wanv6
wanv6
2020-06-12 00:01:25
Model: Deco X60  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.2.3 Build 20200330 Rel. 41420

Can you please explain the following entries to me, copied from the System Log of my Deco X60.  This repeats over and over.  

Thu Jun 11 19:54:58 2020 user.notice dhcpv6: teardown, interface=wanv6 ifname=br-wan

Thu Jun 11 19:54:58 2020 daemon.notice netifd: wanv6 (2697): RTNETLINK answers: No such process

Thu Jun 11 19:54:58 2020 user.notice dhcpv6: teardown, ip -6 route del ::/0 dev br-wan

Thu Jun 11 19:54:59 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wanv6' is now down

Thu Jun 11 19:54:59 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wanv6' is setting up now

Thu Jun 11 19:54:59 2020 user.notice dhcpv6: start dial, iface=br-wan

  0      
  0      
#1
Options
7 Reply
Re:wanv6
2020-06-12 16:28:35

@Jets 

 

If you go to the Advanced menu of the Deco app does it indicate the IPv6 is connected or just the IPv4?

 

Looks like the Deco is trying to communicate via IPv6 or grab an address from the ISP.

  0  
  0  
#2
Options
Re:wanv6
2020-06-12 18:08:39
Yes, I have ipv6 enabled. Main Deco is getting an ipv6 plan ip so I assume my isp supports it.
  0  
  0  
#3
Options
Re:wanv6
2020-06-12 20:53:54

@Jets 

 

Aside from the logs is the Deco doing performing well?

 

I can try and get confirmation to see if that is normal if the Deco is working fine.

  0  
  0  
#4
Options
Re:wanv6
2020-06-12 23:58:25

@Tony 

When I first posted this I was still trouble shooting.  It does appear to be working well now.  I was having problems with the Deco dropping the connections, but disabling Fast Roaming seems to have stopped it. 

  0  
  0  
#5
Options
Re:wanv6
2020-06-13 00:09:51
Maybe I spoke too soon. Right after posting this, my Deco X60 disconnected... So my next move is to disable ipv6 and see if that's the issue.
  0  
  0  
#6
Options
Re:wanv6
2020-06-13 00:19:32
FWIW, the system came right back up so may have been a coincidence... Let me know what's up with those wanv6 messages maybe I will disable ipv6 if its an issue.
  0  
  0  
#7
Options
Re:wanv6
2020-06-15 14:51:23

@Jets 

 

The initial logs indicate it is due to IPv6 activity but doesn't appear to be getting an address from the ISP so the router is just relaying that.

 

If the internet goes down look at the main Deco LED light, if it turns red then it is not getting internet from where it is connected to.

  0  
  0  
#8
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1927

Replies: 7

Related Articles