Deco X60 and Fast Roaming

Deco X60 and Fast Roaming
Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-12 00:07:25
Model: Deco X60
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.2.3 Build 20200330 Rel. 41420

I am trying to troubleshoot random disconnects.  It seems like they happen after Fast Roaming has been enabled.  My main device that moves around the house is a Samsung Galaxy Note9 which supposedly supports it. When Fast Roaming is enabled the Note9 drops wifi for a moment when switching nodes. Soon after, the entire Deco X60 network will fail, first, the slave nodes go red, then the Main Deco drops all clients.  After about 10 minutes it will all come back.  Disabling Fast Roaming SEEMS to have stopped this from happening.  

Still experimenting.   

TIA for any ideas.

 

0
0
#1
Options
8 Reply
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-15 16:50:53

@Jets 

 

I would first start with swapping the main unit for one of the slave units to see if the main unit is the cause. If you have not done so already, factory defaulting all the devices  could help to see if that clears the forced rebooting.

0
0
#2
Options
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-15 17:31:21
I have tried each as the main deco. Still getting an occasional loss of connection with a security update. Aside from the Galaxy Note 9, I am also using a Microsoft Surface Book 2. I saw in another thread that a beta firmware has fixes for problems with the Surface Pro devices. Would I benefit from that firmware? FWIW, I now keep Fast Roaming and ipv6 disabled.
0
0
#3
Options
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-16 20:33:30
Any word on the beta firmware?
0
0
#5
Options
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-17 15:01:52

@Jets 

 

I have not heard of news of a beta firmware. If that is the case I would follow up with support.

0
0
#7
Options
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-17 15:12:37
Tony, that firmware has been referenced in the en forum. Apparently I am active in both places. I have downloaded it and may try it later.
0
0
#8
Options
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-18 13:01:55

@Jets 

The Beta firmware was great.  Then, last night they published an official firmware including the fixes from the beta!  So far, also working great.  At some point I will enable Fast Roaming again and see how it goes. 

0
0
#9
Options
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-25 07:01:18

@Jets I believe I have the same issue. I'm curious about how you received the official firmware? My app shows firmware is up to date and it's 1.2.4 Build 20200527.

0
0
#10
Options
Re:Deco X60 and Fast Roaming
2020-06-25 12:17:18

@Tarooo 

I now have Fast Roaming enabled again. 

That is the latest firmware that I received.  A message popped up in my Deco App and I let it install.  My Deco shipped with a 1.2.3 firmware. 

0
0
#11
Options