Slow speeds on Deco S4

Slow speeds on Deco S4
Slow speeds on Deco S4
2020-06-24 18:04:34
Model: Deco S4
Hardware Version: V2
Firmware Version: Deco S4(US)_V2_191023

I recently got Deco S4 set of 3, but I'm having a bit of an issue with the speed that I'm getting via its ethernet ports.  When my laptop is connected directly to the modem I get high 800mbps speeds, but when I plug in the Deco and wire the laptop directly to the Deco (no switch in between, no other Decos in the network) my speeds drop to 200mbps. 

 

Is this expected?  What am I doing wrong?  Is there one of the Decos that is supposed to be the main router?

 

 

0
0
#1
Options
4 Replies
Re:Slow speeds on Deco S4
2020-06-24 21:29:51

@Geto 

 

Swap the cable you are using from your computer to the S4.

 

Go into the QoS settings and make sure the bandwidth is set to something like 1000 download and 1000 upload (manually set it).

 

Do the speed test on your computer in safe mode. It seems odd, but sometimes the computer can have software affecting speed in connecting to the modem or to the router. I think the previous case involved a Dell computer and some software it came with.

0
0
#2
Options
Re:Slow speeds on Deco S4
2020-11-10 19:17:33
I've followed this as I was having similar issues, but no avail. Is this normal?
0
0
#3
Options
Re:Slow speeds on Deco S4
2020-11-10 23:56:04

@Ezuzu 

 

No, if those basic steps do not work I would then reach out to support to see what the cause may be.

0
0
#4
Options
Re:Slow speeds on Deco S4
2020-11-11 01:03:36

@Tony I've got in touch with them lets see what they say. As this is quite annoying the fact I'm only getting barly a 3rd of the speed I'm paying for. 

0
0
#5
Options