Deco slaves connected but have no internet

Deco slaves connected but have no internet
Deco slaves connected but have no internet
2019-08-11 11:56:33 - last edited 2019-08-12 16:32:39
Model: Deco M5
Hardware Version:
Firmware Version:

Hey,

I bought 3 decos m5 model.

1 connected to the modem.

and all decos connected to switch.

I put one of them outside the range of the main deco wifi and connected it via Ethernet (checked the cable and there is internet), before that I configure it via deco app.

I expected to have full wifi connection that room but there is no internet even though the light on the deco is blue (not blinking, connected).

I tried to reset everything, remove and it few times, but still no changes.

 

Switch: editmax.

main deco version: 1.3.1

 

no updated available via app.

 

Any suggestions?

0
0
#1
Options
4 Replies
Re:Deco slaves connected but have no internet
2019-08-13 02:44:11

@Roy22 

 

What is the current network diagram? 

 

As you can see, the Deco unit should be solid green if it works well. Solid blue means that the Deco is setting up.

https://www.tp-link.com/support/faq/1464/

 

Back to your case, please connect the slave Deco to the main Deco directly first to make it works first; in other word, please confirm that you can access internet from it.

 

After that, you can put it out of the range from the main Deco and check its led status and the network connection.

 

If still the same, please connect your computer to the slave Deco and click here to verify its IP address and gateway. 

 

Best regards. 

0
0
#2
Options
Re:Re:Deco slaves connected but have no internet
2019-08-13 05:37:04

Hey Kevin,

Thanks for you response, I already solved it and wrote it in different post

Update firmware of slave deco

 

tnx :)

0
0
#3
Options
Re:Re:Re:Deco slaves connected but have no internet
2019-08-13 05:53:52

@Roy22 

 

Hi Roy,

 

Thanks for your reply, glad to hear that you figured it out finally. Congrats. 

 

I did notice that you start another thread about the firmware upgrading, but not able to bundle them together.

 

Anyway, the Deco network is working properly now, you can enjoy the internet with them.

 

Good day. 

 

 

1
1
#4
Options
Re:Deco slaves connected but have no internet
2020-04-19 07:18:36

@Roy22 

Did you restart the Telco's router ? 

0
0
#5
Options