When operating with a SIM card, the connection is regularly lost.

When operating with a SIM card, the connection is regularly lost.

When operating with a SIM card, the connection is regularly lost.
When operating with a SIM card, the connection is regularly lost.
2024-04-15 06:55:15
Model: Deco X50-5G  
Hardware Version:
Firmware Version:

I purchased the X50-5G.

I have a 5G connection using a SIM card from a Japanese carrier (Rakuten Mobile),

I get a network error about once every 1-3 days.

 

Once the network error occurs, I cannot connect at all until I reboot.

When I am out of the house, it is impossible to connect to other appliances that use Wi-Fi, which is very annoying.

Is there any way to change the settings so that it automatically reboots when it encounters a network error?

 

Please let me know if there is a solution.

 

---This text was generated using DeepL translation from Japanese to English---.

  1      
  1      
#1
Options
2 Reply
Re:When operating with a SIM card, the connection is regularly lost.
2024-04-16 08:50:40

  @KentaWatanabe 

Hi, welcome to the community.

You could go to Deco APP>More>System>Reboot Schedule to set a daily reboot schedule for Deco X50-5G first.

 

As for the solution for the disconnection issue, there hasn't been a universal fix for all SIM carriers and engineers previously explained that the disconnection was closely related to the 5G NR network structure.

If you would like to further cooperate with us, I have sent the debug firmware via Message and you could install this firmware first, then help me save the following details during the next disconnection:

1. A copy of the system logs during the disconnection.(Please do not restart Deco when saving the logs.)

2. Some screenshots of the internet settings before and after the disconnection, such as.

You could send all these details to support.forum@tp-link.com.

Thank you very much for your cooperation and support.

Wait for your reply and best regards.

 

 

  0  
  0  
#2
Options
Re:When operating with a SIM card, the connection is regularly lost.
2024-04-21 14:04:08

  @David-TP 

 

Thanks for the reply.

 

I have scheduled a reboot but it still disconnects.
After trying various options, I changed Settings > Network Mode from 5G priority to 4G and it seems to have stopped the disconnections.
However, the speed dropped to about 1/4 due to 4G.

 

I don't know the cause ;-(

 

I will continue to use this setting for the time being, but I hope it will be improved as soon as possible.

 

---This text was generated using DeepL translation from Japanese to English---.

  1  
  1  
#3
Options

Information

Helpful: 1

Views: 104

Replies: 2

Related Articles