HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2021-08-22 12:11:53 - last edited 2022-03-31 16:00:26
Model: HS110  
Hardware Version: V4
Firmware Version: 1.0.4

Hi,

 

My HS110 energy usage screen showing all zero.

However runtime screen are showing the running time.

Please advise.

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero-Solution
2022-01-12 10:50:02 - last edited 2022-03-31 16:00:26

Hello @DCGB 

Thank you for providing the case details here and in pm,  can  I know the power consumption of the Kettle? 

HS110 |UK V4.1 1.1.0 firmware has been released long time ago, it does not sound to related to a firmware update.

From current information, it could be a defective unit, it is recommended to contact local retailer to check device warranty, I would also create a support email for you to follow up for RMA, please check your inbox. 

Recommended Solution
  1  
  1  
#8
Options
8 Reply
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2021-08-23 02:02:57 - last edited 2021-08-23 02:05:18

@PohGin Hello, 

Here are some suggestions you could try if energy monitoring does not work properly: 

Your current firmware looks a bit old, please Kasa APP and plug firmware are both up to date first. 

1. factory reset plug : with plug powered on, press ' settings' (looks like a gear) for more than 5 secs ( skip this step if you have tried factory reset )
2. try a different wall socket
3. confirm  plug's firmware is  up to date  (kasa app -> settings-> firmware update) and also Kasa app is up to date 
If still the same problem, please check my private message and  install a debug tool and help collect the log of the smart plug , thank you. 

May I also have a photo of the power consumption page, what home appliance has plugged in to this plug? 
 

  0  
  0  
#2
Options
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2021-08-30 10:56:49

@Solla-topee 

 

 

1. factory reset plug : with plug powered on, press ' settings' (looks like a gear) for more than 5 secs ( skip this step if you have tried factory reset ) - DONE, however problem still persist.
2. try a different wall socket - DONE, however problem still persist.
3. confirm  plug's firmware is  up to date  (kasa app -> settings-> firmware update) and also Kasa app is up to date - DONE, however problem still persist.
If still the same problem, please check my private message and  install a debug tool and help collect the log of the smart plug , thank you. - i did see your message, can you resend again?

May I also have a photo of the power consumption page, what home appliance has plugged in to this plug? - 1HP Air Conditiner

 

  0  
  0  
#3
Options
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2021-08-30 11:09:45 - last edited 2021-08-30 11:13:17

@PohGin Hello,

Thanks so much for sharing all the detailed info, I sent you the debug tool via email with forum ID 274200

To address the issue and try to fix it, we would like to have a specialist look into this further via email. Please check your mailbox later, and let us know if the issue is resolved. Thank you!

  0  
  0  
#4
Options
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2022-01-10 13:45:34

@PohGin was this resolved, and if so how?

I have the same issue (v4.1 FW 1.1.0) for as long as i can remember.

I troubleshooted exactly as you have to no avail - App still says no zero energy usage.

I decided not to waste any more time but wait for a firmware upgrade in the hope this apparent common problem would get resolved by TP-Link.  Seems not :(

Thanks.

  0  
  0  
#5
Options
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2022-01-11 09:22:41

Hello @DCGB 

 

You could try some tips here for energy monitoring issue: 
1. factory reset plug : with plug powered on, press ' settings' (looks like a gear) for more than 5 secs ( skip this step if you have tried factory reset )
2. try a different wall socket

 

May I know the device connected to the smart plug, and its power consumption? 
Please check my private message and  install a debug tool and share  the log file of the smart plug , thank you.

  0  
  0  
#6
Options
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2022-01-11 13:31:22
Hi, thanks for the reply. I have factory reset several times, tried different wall sockets, different appliances (from mobile phone chargers to kettles), different wifi networks (ensuring phone app is on same SSID). All have no effect - I am wondering if it is a failed firmware update. I will run the debug tool and send the output. Many thanks.
  2  
  2  
#7
Options
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero-Solution
2022-01-12 10:50:02 - last edited 2022-03-31 16:00:26

Hello @DCGB 

Thank you for providing the case details here and in pm,  can  I know the power consumption of the Kettle? 

HS110 |UK V4.1 1.1.0 firmware has been released long time ago, it does not sound to related to a firmware update.

From current information, it could be a defective unit, it is recommended to contact local retailer to check device warranty, I would also create a support email for you to follow up for RMA, please check your inbox. 

Recommended Solution
  1  
  1  
#8
Options
Re:HS110 v4.1 firmware 1.0.4 Energy usage showing all zero
2022-01-12 12:33:50 - last edited 2022-01-12 12:39:17

Mobile Phone charger 12W, Ketttle 2500W

  0  
  0  
#9
Options

Information

Helpful: 0

Views: 417

Replies: 8

Related Articles