HS110 does not display Energy usage and randomly power cycles

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
HS110 does not display Energy usage and randomly power cycles
HS110 does not display Energy usage and randomly power cycles
2021-09-23 04:07:12 - last edited 2021-11-11 05:52:36
Model: HS110  
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.5.7

Just the same as Ive seen a ridiculous amount of other people reporting, my HS110 no longer reports/displays any power usage. Its been this way for some time (maybe over a year) but I know it was after the firmware was updated to its current version that the issue presented itself (just the same as everyone else has said).  It will also periodically power cycle on/off (the time frame on-off is approximately half a second), the device will then have to reconnect itself to the wifi. This happens no matter what power source its connected to and makes no difference if there is even anything attached to draw power. 

 

Am hoping there is some 'magic wand' solution for this .

 

Cheers,,

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:HS110 does not display Energy usage and randomly power cycles-Solution
2021-09-28 10:01:13 - last edited 2021-11-11 05:52:36

@r6ual Thanks so much for sharing all the detailed info, to better assist with your case, we would like to have a specialist look into this further via email Please check your mailbox later.Thank you!

Recommended Solution
  0  
  0  
#4
Options
3 Reply
Re:HS110 does not display Energy usage and randomly power cycles
2021-09-24 02:15:01 - last edited 2021-09-24 06:21:48

Hello @r6ual, we met different cases of HS110 power energy issue, but it does not seem to have a pattern that occurs after a firmware update and some cases were proved to be a defective unit after troubleshooting and need a replacement. 

To analyze the issue, please check my private message and upgrade the debug tool , please help collect the file so will  look into the issue further.

May I know the device connected to this HS110, what is the watt usage of it? Thank you.

For the plug power cycle problem (automatically turn on and goes off shortly afterwards), did you rencenlty have any new wifi device in the network like smart TV, or any third party software like home automation etc.  Here are some troubleshooting tips that worth a try:

https://community.tp-link.com/en/smart-home/forum/topic/262328

 

  1  
  1  
#2
Options
Re:HS110 does not display Energy usage and randomly power cycles
2021-09-28 06:39:19 - last edited 2021-11-11 05:53:50

@Solla-topee 

 

Hi, currently a 25W soldering iron is attached,.As far as the power cycling goes, the issue has occurred at 2 different wifi locations (connecting to different wifi base stations. When the power cycle occurs, the device does a full reboot and reconnect to the wifi. .

 

The log as requested...

 

 

 

{"smartlife.common.debug":{"get_all_log":{"log":" [I][20000102110145]over flow occurs
[I][20000102110148]connected to AP *******
[I][20000102110154]Start hello cloud
[I][20000102110156]Start hello cloud
[I][20000102110156]Hello cloud success
[I][20000102110157]cloud_account state change: from 0 to 4
[I][20000102110157]get_time: 2021-9-25 22:54:10
[I][20210926085410]checkBindStatus
[I][20210926085410]cloud_account state change: from 4 to 5
"}}} {
    "smartlife.common.debug": {
        "get_diagnose_status": {
            "lrrt": 0, 
            "deviceId": "8006B6ABFE418B150BAD74E942AB3B0C19D0F3D4", 
            "max_reconnect_time": 6, 
            "htc_put": 0, 
            "disconnect_cnt": 0, 
            "htc_get": 22, 
            "mac_cnt": 8, 
            "mac_reap": 0, 
            "htc_cnt": 3, 
            "htc_reap": 0, 
            "bid": "20B00137FB9B", 
            "lrr": 0, 
            "Heapsize": 292212, 
            "free_cnt": 8, 
            "rr2": 0, 
            "rr1": 0, 
            "fw_reap": 0, 
            "alias": "Smart Plug", 
            "fw_cnt": 1, 
            "rssi": -28, 
            "runtime": 66, 
            "err_code": 0
        }
    }
}{
    "emeter": {
        "get_dev_info": {
            "err_code": 0, 
            "device_id": "0xffffffff"
        }
    }
}{
    "emeter": {
        "get_vgain_igain": {
            "igain": 15839, 
            "vgain": 13279, 
            "err_code": 0
        }
    }
}{
    "emeter": {
        "get_realtime": {
            "total_wh": -1, 
            "current_ma": 291751, 
            "power_mw": 0, 
            "voltage_mv": 970801, 
            "err_code": 0
        }
    }
}

 

This is usage while the attached soldering iron is turned on (or off, it doesnt matter which, it remains the same)  

  0  
  0  
#3
Options
Re:HS110 does not display Energy usage and randomly power cycles-Solution
2021-09-28 10:01:13 - last edited 2021-11-11 05:52:36

@r6ual Thanks so much for sharing all the detailed info, to better assist with your case, we would like to have a specialist look into this further via email Please check your mailbox later.Thank you!

Recommended Solution
  0  
  0  
#4
Options