Archer C9 (v1) AC1900 abruptly stops working when using Netflix.

Archer C9 (v1) AC1900 abruptly stops working when using Netflix.
Archer C9 (v1) AC1900 abruptly stops working when using Netflix.
a week ago - last edited a week ago
Model: Archer A10
Hardware Version: V1
Firmware Version: Archer C9(US)_V1_180125

***NOTE*** I have the Archer C9 (v1) AC1900 but the forum no longer list it as a model. So i listed the Archer 10 even though mine is a Archer C9 (v1) AC1900

 

Ever since I recieved this router 2 years ago I have had issues. As of late, each day the router unexpectedly stops working and requires a reboot. Most of the time when streaming Netflix.

 

I have Spectrum (TW) unlimited speed. The cable modem gives me over 300mbs sometime much more when I connect directly to it. But the Archer is only showing 30mbs on speed tests and is now requiring a reboot once a day. I am thinking of trying DWT to see if that helps but I'm pretty sure it's going to be toss in the towel time on this router. ASUS I here is much better.

 

0
0
#1
Options
1 Reply
Re:Archer C9 (v1) AC1900 abruptly stops working when using Netflix.
a week ago

@TSWireless 

 

First thing is frist, we would want to make sure you are on the latest frimware.  https://www.tp-link.com/us/support/download/archer-c9/v1/#Firmware  For the V1 that firmware is 180125.  

 

Next Log into the router click on Advanced - System Tools - System Parameters.  If NAT Boost is enabled, try disabling it.  Then at the bottom under Duplex, set the router to 1000Mbps Full Duplex.

 

 

Test and let us know if that helps.

0
0
#2
Options