300Mbps Wireless 4G LTE Router Showing different Public IP Address

300Mbps Wireless 4G LTE Router Showing different Public IP Address
300Mbps Wireless 4G LTE Router Showing different Public IP Address
2020-07-06 10:18:55 - last edited 2020-07-06 10:20:04
Model: TL-MR6400
Hardware Version: V3
Firmware Version: :1.6.0 0.9.1 v0001

Hi people!

I am using a TL-MR6400 4G Router model and I cannot get DuckDNS to work. I recently saw that there is a big problem with the router in how it shows the Public IP Address and I believe that this is the main problem why I cannot use Duck DNS

 

As you can see from the first image, when I go to Basic -> Internet or Advanced -> Internet, the IP Address that is shown starts with 10.154.XXX.XXX. From what I discovered, this is an internal / private IP address like 192.168.XXX.XXX and not an external / public IP address. I also looked at this tutorial just to be certain that I looking where I should. How to set up Port Forwarding on a TP-Link router.
 

 

As you can see from the second image, IP Lookup sites see my Public address as being one that starts with 213.233.XXX.XXX. 

 

 

So in the router settings, shouldn't I see my my public IP address instead of something totally different? 
BTW, the router internal address is 192.168.1.1, and the public address is 213.233.XXX.XX as you can see below, so I don't know where that 10.154.XXX.XXX is from.

 

Any suggestions is truly appreciated!

zews

0
0
#1
Options
1 Reply
Re:300Mbps Wireless 4G LTE Router Showing different Public IP Address
2020-07-07 22:57:15

@zws 

 

Here is a thread that should explain your situation: https://community.tp-link.com/us/home/forum/topic/215114

0
0
#2
Options