Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings

Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-08-11 13:37:57 - last edited 2020-09-09 16:09:47
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.4.2 Build 20200725 Rel. 65637

My setup:

M9 hardwired to internet modem (xperiabox v10a)

Philips Hue Bridge v2 hardwired to M9 plus.

 

When in AP mode:

When in router mode:

 

 

When switching back from router to AP mode, the bridge that was found in Router mode is still there, but 'Offline':

When searching again for the bridge, same message 'unable to find your device'

When deleting the bridge and search again, same message again 'unable to find your device'

 

 

I've reset my modem, the M9 and the HUE bridge, but still not able to get it working.

See my log for debugging.

 

 

 

 

File:
log-2020-08-11 (1).logDownload
0
0
#1
Options
2 Accepted Solutions
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings-Solution
2020-09-09 16:09:02 - last edited 2020-09-09 16:09:47

@avdstelt 

This android beta: http://support.tp-link.com/f/8c56812c62/?dl=1

 

And this firmware beta:

https://static.tp-link.com/2020/202008/20200826/M9_V2_1.4.2_Fail-to-find-Philips-Hue-Hub-when-working-as-an-AP.zip

 

It still gives me the error unable to save settings, but the lights showed up after ignoring this message!

 

Good luck!

Recommended Solution
0
0
#7
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings-Solution
2021-02-24 01:39:30 - last edited 2021-02-24 01:39:50

@Behtjes 

Hi, If you still failed to add Philips Hue bridges as the smart devices when Deco M9 plus/Deco M5 is on the access point mode, please try to update the following firmware:

https://static.tp-link.com/beta/2021/202102/20210224/Deco_M5_1.5.1_can't_find_Philips_Hue_bridge_in_AP.zip

https://static.tp-link.com/beta/2021/202102/20210224/Deco_M9Plus_V1_1.5.0_can't_find_Philips_Hue_bridge_in_AP.zip

https://static.tp-link.com/beta/2021/202102/20210224/Deco_M9Plus_V2_1.5.0_can't_find_Philips_Hue_bridge_in_AP.zip

please feel free to update here with further improvements.

Thank you very much.

Recommended Solution
0
0
#18
Options
17 Reply
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-08-12 12:51:42 - last edited 2020-08-12 12:52:06

Additional info: the hue bridge is registered as a connected device, but when searching for het hub it isn't showing up:

 

0
0
#2
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-08-12 17:15:45

@Behtjes  I have linked the Hue Bridge hardwired to the internet modem (in my case ziggo Connectibox). The DECO x60 is also connected as AP to the Connectibox. Works perfect. 

0
0
#3
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-08-12 21:07:05

@GussieMax Tried that too.. But it still can't find the hue bridge :-(

0
0
#4
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-08-21 10:19:29

@Behtjes 

 

Hello, sorry to respond late.

 

We will contact you via email to help you fix it, thanks.

0
0
#5
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-09-09 15:43:09

@Kevin_Z what was the solution I am having the same problem?

 

Greetings Arjan

0
0
#6
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings-Solution
2020-09-09 16:09:02 - last edited 2020-09-09 16:09:47

@avdstelt 

This android beta: http://support.tp-link.com/f/8c56812c62/?dl=1

 

And this firmware beta:

https://static.tp-link.com/2020/202008/20200826/M9_V2_1.4.2_Fail-to-find-Philips-Hue-Hub-when-working-as-an-AP.zip

 

It still gives me the error unable to save settings, but the lights showed up after ignoring this message!

 

Good luck!

Recommended Solution
0
0
#7
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-09-10 18:21:11

@Behtjes Thanks I don't have android but iPhone going to upgrade the deco and see what happends :)

 

Greetings Arjan

0
0
#8
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-09-13 10:53:29

@avdstelt did it solve your problem too?

0
0
#9
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-10-28 22:12:35

Same problem here. Deco M9 running newest firmware. 

0
0
#10
Options
Re:Philips Hue Hub not found in AP mode. In Router mode 'Failed to save' hue settings
2020-10-29 03:03:14

@Stevenvaneijk 

 

Hello, thanks for bringing this up again.

 

Please ensure you are running the latest Deco app on your phone first.

 

Ensure your Hue bridge is running the latest firmware as well. If not, please update it via your Hue app and try again.

 

If all still doesn't help, please kindly get a short video showing this failed issue when you try to add the Hue hub or bridge to the Deco network, then we can analyze further.

 

Good day.

0
0
#11
Options