Unable to send or receive SMS in TL MR100

Unable to send or receive SMS in TL MR100
Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-16 12:16:31 - last edited 2021-11-17 08:32:44
Model: TL-MR100
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.3.0 0.9.1 v0001.0 Build 210119 Rel.31129n

I bought TL MR100 and using it with JIO sim . Everything is working fine except SMS which can neither be send or received.Even called up the customer support but didn't get any solution.Kindly help.

Thank you

0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100-Solution
2021-11-16 11:29:03 - last edited 2021-11-17 08:32:44

@David_Minz 

Hi, For your case, it is suggested to have a look at this link:

[Solution] Can’t send and receive SMS on TP-Link 4G Routers with Jio SIM card

 

Recommended Solution
0
0
#31
Options
14 Reply
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-18 12:29:15

@Dr.Mandeep 

 

Is it possible to test the SMS feature with another SIM card, like Airtel? Can we have and sys log on the MR100, especially about the SMS feature?

0
0
#2
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-18 16:14:06

@Kevin_Z 

I already tested with Vi sim card,.....there we can send n receive SMS..... regarding this I hv already sent email to to link support 3 days back but no replies came......

0
0
#3
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-19 01:18:08

@Dr.Mandeep 

 

We do receive two other customers feedback that their MR600 cannot receive or send SMS with Jio SIM, and the engineers are analyzing the issue, they will provide a solution once the issue is confirmed, please kindly wait. We will follow this up via email, and we will update you in the email as well as on the community.

0
0
#4
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-19 05:54:15

@Kevin_Z  pls resolve it ASAP......the issue is actually needed to be rectified soon .....kindly update us too about the forecoming resolutions

0
0
#5
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-19 06:08:43

@Dr.Mandeep 

 

Definitely sure, we will update the solution here on the community, and we will inform you via email as well. Please kindly be patient, thank you.

0
0
#6
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-20 13:55:44

@Kevin_Z Any updates regarding the issue?

0
0
#7
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-21 03:21:53

@Dr.Mandeep 

 

Sorry, the engineers are still working this with the developer, we will update here once the issue is confirmed.

0
0
#8
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-05-25 06:46:47

@Kevin_Z It's been more than a week but I have neither been updated nor been provided with a resolution.Kindly update me regarding the same as I m facing some issues without the SMS facilities

0
0
#10
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-06-10 16:00:27

@Kevin_Z It's been almost a month that I reported my issue but I haven't received any response yet. I am sorry to say that the service from your side is pathetic.You all keep telling ur customers that ur team is working on it and the customers gets into a false assurance that they will soon get a solution but in reality it's just the opposite.I m very much disappointed and in near future will neither buy anything from TP link nor would recommend anyone to go for

0
0
#12
Options
Re:Unable to send or receive SMS in TL MR100
2021-08-29 16:04:36 - last edited 2021-08-30 12:09:55

@Dr.Mandeep 

 

I'm also facing the same issue. TL-MR100 is not able to send or Receive SMS using Jio SIM card.

 

I can see the following error messages.

 

"ERROR: SMS sending fails. CMS ERROR, errno is 332"

"USER: Send sms result code , errorCode = 106"

 

"ERROR: include sca +917012075009"   -- The Service center number is correct for Jio Kerala

 

I tried by disabling the Message center option in the settings.

 

Tried the JIO sim in a smart phone and I'm able to receive and send the SMS.

 

Tried using Airtel SIM - There is no problem in receiving or sending sms from the Router.

 

 

 

I made sure that there is no special characters in the message body. Tried the recipient number with and without "+91"

 

Please look into this issue and provide us the solution.

 

 

Hardware Version : TL-MR100 v1 00000002

Firmware Version  : 1.4.0 0.9.1 v0001.0 Build 210601 Rel.32393n

 

 

 

 

 

0
0
#26
Options