C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17
C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17
2021-01-06 19:48:22 - last edited 2021-01-07 10:50:42
Model: Tapo C200  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.0.17

Since updating the firmware for my two Tapo C200 V1 cameras to version 1.0.17 the Motion Detection has stopped working.  They no longer record or alert when there is motion.   They both used to work perfectly with the previous version of the firmware.  This issue correlates directly with the firmware upgrade. 

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17-Solution
2021-01-07 10:50:09 - last edited 2021-01-07 10:50:42

@TP-Link   Hello, thank you for getting back to me so quickly.

 

I was able to manually record. 

My smartphone is a One Plus 7 Pro with Android 10

I am using Tapo version 2.2.39

 

 

I have now got it working.  What I have noticed today, that I didn't see before, is that the "Away Detection Mode" has Motion Detection = On but Notifications = Off.   That is different to how I had it set on the earlier versions.   So I set Notifications = On + Always for "Away Detection Mode" and it is now successfully recording video clips when there is motion in the area.  

 

Perhaps the Notifications setting was changed by default in the software release?  I don't know.  It is not a setting I changed since the first installation in 2020.

 

Thank you for the reply. I have it working again now.

 

 

 

Recommended Solution
  0  
  0  
#3
Options
3 Reply
Re:C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17
2021-01-07 03:09:27

@Hands0n 

Hi, thanks for your feedback.

Did the manual recording on the APP still work properly?

Have you tried to reset the camera once and re-configure the motion detection settings, such as detection zone, sensitivity level again to have a look?

By the way, what is the model number and operating of your smartphone?

Thank you very much and wait for your reply.

  0  
  0  
#2
Options
Re:C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17-Solution
2021-01-07 10:50:09 - last edited 2021-01-07 10:50:42

@TP-Link   Hello, thank you for getting back to me so quickly.

 

I was able to manually record. 

My smartphone is a One Plus 7 Pro with Android 10

I am using Tapo version 2.2.39

 

 

I have now got it working.  What I have noticed today, that I didn't see before, is that the "Away Detection Mode" has Motion Detection = On but Notifications = Off.   That is different to how I had it set on the earlier versions.   So I set Notifications = On + Always for "Away Detection Mode" and it is now successfully recording video clips when there is motion in the area.  

 

Perhaps the Notifications setting was changed by default in the software release?  I don't know.  It is not a setting I changed since the first installation in 2020.

 

Thank you for the reply. I have it working again now.

 

 

 

Recommended Solution
  0  
  0  
#3
Options
Re:C200 No Motion Detection since update to s/w version 1.0.17
2021-01-07 13:56:36

@ Hands0n  Με την αναβάθμιση σταματήσε  η κάμερα να λειτουργή. Δεν. αναγνωρίζη το. Wi fi 

 

  0  
  0  
#4
Options

Information

Helpful: 0

Views: 672

Replies: 3

Related Articles