Tapo C200 tilt not working

Tapo C200 tilt not working
Tapo C200 tilt not working
2021-05-21 17:49:47
Model: Tapo C200
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.1.8

Hi, I have just purchased and set up a new Tapo C200 camera and installed today. I have bought it today. Everything seems to be working ok except for the tilt control. Every time I try to tilt up or down on app a message appears saying "camera pan-tilt has reached maximum extent in this direction . Please drag to another direction"  Can anyone help?

0
0
#1
Options
4 Reply
Re:Tapo C200 tilt not working
2021-05-22 11:13:48
Re-Boot it.
0
0
#2
Options
Re:Tapo C200 tilt not working
2021-05-22 11:33:29

@TapoUserNum448 i have tried it, several times.

0
0
#3
Options
Re:Tapo C200 tilt not working
2021-05-23 19:45:29

@Kjjakobsen   In the camera app there is an Advanced Settings, where here you can enable the diagnostic logger.   I think it saves a file on the sd card, and should state if there's a problem.   I've not used it personally.  Might be worth a go.   Usually, rebooting the camera sends it in to checksum , then you can see if the motors are working at least, otherwise maybe a faulty unit.  

0
0
#4
Options
Re:Tapo C200 tilt not working
2021-05-24 03:00:49

@Kjjakobsen Hello, 

 

Thank you for your valuable feedback,  to see if the camera got stuck physically, you could manually move the camera and see if could rotate smoothly aft wards. 

If still the same problem,  we would like to have a specialist look into this further via email with forum ID 222724. Please check your mailbox later, and let us know if the issue is resolved. Thank you!

0
0
#5
Options