Tapo C200 Camera Detection Messages not working

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Tapo C200 Camera Detection Messages not working

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Tapo C200 Camera Detection Messages not working
Tapo C200 Camera Detection Messages not working
2021-07-02 12:51:16 - last edited 2021-07-02 12:52:40
Model: Tapo C200  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.1.8

hello,

 

i actually tried the solutions from here: https://community.tp-link.com/en/smart-home/forum/topic/216134

 

the problem ist, if i switch the setting for Camera Detection Messages to ON in app>Me>Camera Detection Messages and i leave the setting and go back straight its off again.

no matter how often i set it to on. The Tapo App Version is 2.3.25. My mobile device is a Huawei Y5p with android version 10.

 

The cams motion dedection works, also the sound/light alarm if enabled. there are just no notifications coming.

  0      
  0      
#1
Options
6 Reply
Re:Tapo C200 Camera Detection Messages not working
2021-07-06 13:00:44 - last edited 2021-07-06 17:30:08

i did upgrade to firmware 1.1.11, but the problem still persists. enabling the logging resulted in a ~700kb file.

 

here are errors i found about notifications:

[ERROR][p2pd]udp_punch.c:511(udt_event_cb) : udt io-error, errcode 0

[ERROR][p2pd]session.c:978(p2p_error_cb) : p2p session failed, streamd

[ERROR][cet][http_evbuffer_writeout]-1824: HTTP connection write error 131, stop write and end connection(fd 25)

[ERROR][cet][http_evbuffer_writeout]-1824: HTTP connection write error 32, stop write and end connection(fd 25) stream1 roi attr: 0 0 0 0 0 0 [ERROR][cet][http_evbuffer_writeout]-1824: HTTP connection write error 32, stop write and end connection(fd 25)

[ERROR][cet][http_evbuffer_writeout]-1824: HTTP connection write error 32, stop write and end connection(fd 25)

[ERROR][cet][http_evbuffer_writeout]-1824: HTTP connection write error 32, stop write and end connection(fd 25)

[ERROR][cet][http_send_multipart_notification]-1128: http_send_multipart_notification failed

[WARN][cet][http_send_multipart_notification_to_hc]-1442: Fail to send notification

[WARN][cet][http_connection_state_machine]-3225: Closed by peer.

[INFO][cet][http_connection_free]-3608: close http_connection fd: 25, method: POST, uri: (null)

 

edit:

and formating the sc card also doesnt work with the firmware 1.1.11 anymore.

 

edit2:

i formated the card with guiformat in fat32, but that also didnt help. after reseting the cam and reinstalling it in the app helped with formating the card,

so at least it records videos on motion again, but im still not getting any messages.

an answer from a tp-link staff would be nice, i can send you the whole log file if necessary.

  0  
  0  
#2
Options
Re:Tapo C200 Camera Detection Messages not working
2021-07-08 08:53:33 - last edited 2021-07-08 09:00:07

@Throgar  Hello, 

The latest Tapo APP for Andriod 2.3.36, please update tapo APP to the latest version and see if that helps .

 

If still the same issue, can you share with us a short video clip showing " app>Me>Camera Detection Messages and i leave the setting and go back straight its off again.' We will create a support email for you with forum ID  ' 269242' . Please check your mailbox later, and let us know if the issue is resolved. Thank you!

Meet Us at CES 2023 | Featuring Wi-Fi 7, EasyMesh, Matter, and a New HomeShield Security
  0  
  0  
#3
Options
Re:Tapo C200 Camera Detection Messages not working
2021-07-27 16:07:45 - last edited 2021-07-27 16:28:58

Hello, i hadnt time to test it earlier. i did upgrade to the tapo app 2.3.36 but the problem still persists. furthermore, i upgraded to the tapo cloud one month sub for one cam, and the motion tracking is enabled but also not working. the cam aint pan or tilting. capturing to the cloud works.

 

edit:

well, after restarting the camera the pan and tilting works, but while a test video on the sd card is 60 secs long, i only got 3sec video files on the cloud for the same event. push messages still arent working.

 

oh, and it would be nice if the camera could move back to a pan/tilt setting after some time when there is no more motion detected.

  0  
  0  
#4
Options
Re:Tapo C200 Camera Detection Messages not working
2021-07-28 12:15:21

@Throgar Hello, 

Thank you for the update, did you receive our support email we'd like to escalate your case to seniors to follow up, please check your inbox later. 

Meet Us at CES 2023 | Featuring Wi-Fi 7, EasyMesh, Matter, and a New HomeShield Security
  0  
  0  
#5
Options
Re:Tapo C200 Camera Detection Messages not working
2021-07-28 12:53:49
i just send a video file via email answer.
  2  
  2  
#6
Options
Re:Tapo C200 Camera Detection Messages not working
2021-07-30 10:09:23

@Throgar Thank you for the video yes,  our seniors will look into the issue.

Meet Us at CES 2023 | Featuring Wi-Fi 7, EasyMesh, Matter, and a New HomeShield Security
  0  
  0  
#7
Options

Information

Helpful: 0

Views: 475

Replies: 6

Related Articles