Deco M5 network doesn't work when second deco is connected

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-11 23:35:49
Model: Deco M5
Hardware Version: V3
Firmware Version: 1.5.3

I bought two Deco M5. When I connect 1 of them as the main router, it works fine with no problem. But signal doesn't reach bedroom, hence I tried connecting the second one closer to the bedroom. However, once I connect the second one, it works for the first 1 minute or so and then I lose internet. The light on the main deco turns solid yellow and on the second deco blinking red.

2
2
#1
Options
7 Reply
Re:Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-12 03:12:44

@NabilB 

Hi, Currently, I see that the main Deco M5 Is online so I wonder if you unplugged the second Deco M5 from the internet, then the main Deco restored the connection?

Or you have reset the main Deco and set it up again already?

May I know who is your internet service provider and how about the model number of your ISP cable modem?

 

For the LED lights you mentioned before, I think somehow after updating the satellite unit, it caused the main Deco to reboot itself once.

Thank you very much and wait for your reply.

0
0
#2
Options
Re:Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-12 03:38:36

@TP-Link You're right. I disconnected the second Deco M5 because the connection is unstable otherwise. 

My internet provider is Comcast and modem is an Arris model is SB6183 and serial number is: 3949 8361 5901 2356 1008 2334

0
0
#3
Options
Re:Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-12 05:49:55

@NabilB 

Thank you for getting back to me.

Were you able to reproduce the same issue most of the time?

Or so far, it only happened once?

The second unit is used to be wirelessly connected to the main Deco, right?

If it happened again, after the connection is restored, please log into web UI and save the system tool(Please do not manually reboot the main Deco before saving the log).

Then send an email to support.forum@tp-link.com.

0
0
#4
Options
Re:Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-12 14:19:29

@TP-Link I think this is like the 5th time I try to set it up, and always the same result. Yes, the second Deco is wirelessly connected to the main one.

Ok, I will do that. Thanks for the help.

0
0
#5
Options
Re:Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-12 14:55:43

@TP-Link Unfortunately the connection is not stable to last long enough for me to login and get the logs when I have both connected. It's quite frustrating.

0
0
#6
Options
Re:Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-15 02:50:35

@NabilB 

Thank you very much for the updating.

I have forwarded your case to our senior engineers already.

Please check the email for further assistance.

And it is highly appreciated to update on the forum if your issue got fixed later.

0
0
#7
Options
Re:Deco M5 network doesn't work when second deco is connected
2021-11-15 02:53:13

@TP-Link Thank you. I am very much looking forward to getting it resolved.

0
0
#8
Options